DOLGOZZ AZ EFOTT-ON!
Legfrissebb lapszám
9. évfolyam, 6. szám
További lapszámok
Legfrissebb HÖK hírek

ELTE TáTK HÖK Meghirdetett Tisztségek 2016/17/2

Az ELTE TáTK HÖK pályázatot hirdet a következő tisztségek betöltésére:- Kommunikációs Bizottság ...

ELTE TáTK HÖK Választások - Jelöltek 2017. március 26.

ELTE TáTK HÖK Választások – Jelöltek2017. március 26.Hallgatói Önkormányzat elnökjelöltje – ...

Választási Kiírás

ELTE TáTK HÖK Választási Kiírás 2016/2017Az ELTE TÁTK HÖK Választási Bizottsága a TáTK HÖK ...

Egyetemi Hallgatói Szociális és Ösztöndíjbizottság

Kedves Hallgatók! Az Egyetemi Hallgatói Szociális és Ösztöndíjbizottság (EHSZÖB) október 3-ai ...

Rendszeres szociális támogatás 2017/ Második félév

Kedves Hallgatók!Kiírásra került a Rendszeres szociális támogatás pályázat!Pályázat benyújtásának ...

További hírek
Legfrissebb fotóalbumok

Szociális Munka Világnapja 2017

Képek száma: 119

2017. március 24.

III. Emberi Jogi Konferencia

Képek száma: 15

2016. december 7.

Társadalomtudósok Őszi Gyűlése 2016

Képek száma: 159

2016. november 4.

További fotóalbumok
EFOTT 2016

Réges régen egy messzi-messzi galaxisban…

A Csillagok háborúja politológus szemmel

Mint manapság mindenhol, itt, a TátKontúrban is meg kell jelennie legalább egy cikknek a Star Wars filmekkel kapcsolatosan a nagy nap, azaz december 18-a után.

Szabadulás

A TátKontúr csapatépíteni megy

Az ember társas lény. Ezt tudjuk, ha még nem is feltétlenül saját tapasztalataink alapján, Elliot Aronson szociálpszichológus könyvéből. Azért, hogy az emberek ne csupán a saját munkájukat, előrejutásukat, eredményeiket hajtsák, s végre elkezdjenek közösségi szinten, csapatként dolgozni, tenni kell.

Lux-filmnapok

Lásd meg Európa igazi arcát!

A Lux-díj jelöltjei idén is nagy hatást gyakoroltak a nézőkre. November 3-a és 5-e között az Uránia Nemzeti Filmszínházban három olyan drámát nézhettünk meg az esemény keretében, amik megdöbbentő érzékenységgel mutatnak rá a napjainkban megjelenő társadalmi nehézségekre.

Hétköznapi absztrakció

Hogyan értelmezzük az általunk ismertet máshogy, csináljunk újat a meglévőből és gondoljuk újra a világot

A Ludwig Múzeum Ludwig Goes Pop + The East Side Story című időszakos kiállításán jártam, ahol a legismertebb pop-art művészek absztrakt, meglepő, izgalmas alkotásait tekinthettem meg.

Ízelítő egy gramofonestből

Hölgyeknek és uraknak egyaránt

Idén is megrendezésre került a Színházak Éjszakája. A rendkívül nagy érdeklődés ellenére sikerült bejutnunk Gallusz Niki és partnere önálló gramofonestjére.

Elsodort Világ

Plakát Álmok – kiállítás a 20. század viharos évtizedeiről

Elakadt a lélegzetem, amikor tudatosult bennem, mit látok… Választásom ezúttal a Magyar Nemzeti Múzeum kiállítására esett: Elsodort Világ. Plakát Álmok 1910-1920.

Miről álmodik az ország 2015-ben?

kritika az ARC kiállításról

Idén 15. alkalommal került megrendezésre az ARC plakátkiállítás, amely az eddigi évekhez hasonlóan most is az 56-osok terén kapott helyet.

Támad a Mars!

könyvajánló az utóbbi évek legnagyszerűbb sci-fijéről

Fiatal felnőttként, az otthoni csapoktól elszakadva, egyre jobban tudom értékelni, ha van valamim, amire azt mondhatom, hogy az enyém. Klasszikusan nagy dolgok, mint a lakás vagy az autó még csak álom, mégsem vagyok irigy azokra, akiknek több jutott. Mondjuk egy bolygó! Mark Watney asztronautának egy egész égitest jutott, mégsem tudott felhőtlenül boldog lenni emiatt.

A változatosság gyönyörködtet - akkor is, ha nyelvet tanulunk!

16. Nyelvparádé a Millenárison

A szeptember 11-13-ig (péntektől vasárnapig) megrendezésre kerülő rendezvény több mint 80 kiállító a nyelvtanulási lehetőségek teljes palettájával – a hagyományos kurzusoktól egészen a legmodernebb technikai eszközökig – várja mindazokat, akik számára fontos, hogy idegen nyelveken beszéljenek, és szeretnék a nyelvtudásukat itthon vagy külföldön kamatoztatni, fejleszteni.

Az élet habos oldalai

A Borsodi lett Magyarország legkedveltebb söre

Márciusban állította össze a Vine Pair azt a világtérképet, amely azt kísérli meg bemutatni, hogy országonként melyek a legnépszerűbb sörmárkák. Első felmérésük még „csupán” az Egyesült Államokra terjedt ki, ám – ahogy cikküket is kezdik– olyan sok felkérést kaptak, hogy világtérképen is szemléltessék kedvenc söreinket, hogy kötélnek álltak és országonként lebontva mutatták meg, milyen változatos is a népesség sörfogyasztási kultúrája. Végül 100 ország kedvenc márkáját tudták prezentálni, bár a módszertanukról sokat nem árultak el; cikkükben inkább a térképek kaptak helyet, mint a hozzájuk elvezető út leírása.

Minden rohad, ami fénylik

Az új magyar sorozat nyomában

November 8-án elindult a magyar HBO harmadik saját gyártású sorozata, az Aranyélet (korábbiak: Társas játék, Terápia). A sorozat nyolc részét közel nyolcvan napon át forgatták a legkülönfélébb helyszíneken: budai luxuskörnyezettől kezdve egy lepukkant detoxikáló kórterméig.

A Matuzsálem-összeesküvés

Regény az időskori szerepekről és azok eltűnéséről

„Festhetjük a hajunkat, De egyvalamit nem változtathatunk meg. Nem menekülhetünk magunk elől, magunk elől… Furcsa, ahogy minden hanyatlásnak indul. Segítsetek tehát az öregeknek.”

Színezni jó!

Vissza a gyerekkorba

Nincs olyan közöttünk, akinek gyerekkorában ne lett volna legalább egy (ha nem több) színezős könyve. Ha azt hiszed, hogy ez az öröm a felnőtté válásod miatt elveszett, és már sosem ülhetsz a színező füzeted felett körülötted színesceruzák százaival, akkor van számodra egy jó hírem.

Amikor egy nyugdíjas gyakornoknak áll

Robert de Niro A kezdő című filmben

„Mindannyiunknak van választása, hogy mit kezd az életével, még akkor is, ha a többség ezt nem így látja, és azt gondolja, az élet az, ami csak úgy megtörténik velünk.”- írja Szabó Péter, író. Ki gondolta volna például, hogy az idén 72 éves Robert de Niro új filmjében gyakornoknak áll? Én biztosan nem, pedig megtette és nem járt rosszul!

Esélyt adunk és képessé teszünk!

Bemutatkozik a Kontúr Közhasznú Egyesület

2011-ben az ELTE-n végzett maroknyi fiatal elhatározta, hogy egy egyesület keretében valós problémákra valós válaszokat kíván adni.

ELTE PPK Életvezetési Tanácsadó

Az ELTE PPK most lehetőséget ad nektek, arra, hogy beszélgessetek egy életvezetési tanácsadóval.

A jeruzsálemi templom titka

Nyár végi könyvajánló

Nemrégiben a kezeim közé akadt egy könyv, amiről igazából semmit nem tudtam, csak annyit, hogy egy jó hosszú thriller. Gondoltam, kihívás elé állítom magam, és elolvasom azt a majd 600 oldalt, aminek az lett a vége, hogy nem tudtam letenni! Bár a könyv 2006-ban íródott, tehát nem egy mai darab, nagyon érdekes témákat vet fel, így bátran tudom ajánlani mindenkinek, akit érdekel egy „izgalmas bűntény a Közel-Kelet titokzatos világában”.

Sportolj az ELTE-n!

Alapíts egy új csapatot vagy csatlakozz egy meglevőhöz, fedezz fel egy számodra ismeretlen sportágat, vagy csak látogass el sportrendezvényeinkre! Egy érv mind felett áll:kötelezd el magad az egészséged, a sport, a barátaid mellett!

Valami mindig hibádzik

Rövid útmutató a könyvtárakról

Gőzöm sincs, hogy hogyan lehetséges ez, de a könyvtári rendszerek kapcsán mindig akad valami, ami nem stimmel. Ettől függetlenül az a rossz hírem van számotokra, hogy erősen ajánlott az egyetemi léthez a könyvtárak használata!

Ne hagyd ki életed nagy lehetőségét, melyet az AIESEC biztosít Neked!

Feldobnád a nyarad? Elméleti tudás helyett gyakorlati tapasztalatot szeretnél? Vágysz a nemzetköziségre? Szívesen végeznéd a szakmai gyakorlatodat külföldön? Az AIESEC önkéntes és szakmai gyakorlata nyitva áll előtted!