DOLGOZZ AZ EFOTT-ON!
Legfrissebb lapszám
9. évfolyam, 7. szám
További lapszámok
Legfrissebb HÖK hírek

Kiállásunk a Közép-európai Egyetem (CEU) és a tudomány függetlensége mellett.

Mi, az ELTE Társadalomtudományi Kar hallgatói önkormányzata, ezúton fejezzük ki szolidaritásunkat a ...

[KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉS]

Kedves hallgatók!Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ megújult felvételi szabályzattal felsőéves ...

ELTE TáTK HÖK Meghirdetett Tisztségek 2016/17/2

Az ELTE TáTK HÖK pályázatot hirdet a következő tisztségek betöltésére:-Gazdasági ...

ELTE TáTK HÖK Meghirdetett Tisztségek 2016/17/2

Az ELTE TáTK HÖK pályázatot hirdet a következő tisztségek betöltésére:- Kommunikációs Bizottság ...

ELTE TáTK HÖK Választások - Jelöltek 2017. március 26.

ELTE TáTK HÖK Választások – Jelöltek2017. március 26.Hallgatói Önkormányzat elnökjelöltje – ...

További hírek
Legfrissebb fotóalbumok

Alakuló Küldöttgyűlés

Képek száma: 44

2017. április 27.

Szociális Munka Világnapja 2017

Képek száma: 119

2017. március 24.

III. Emberi Jogi Konferencia

Képek száma: 15

2016. december 7.

További fotóalbumok
EFOTT 2016

Női szerep(lés)?

Beszámoló a Gumiszoba blog eseményéről

Laza szombati pszichodrámával egybekötött, nők egymás közötti, patriarchális berendezkedés és még sok egyéb női kín elleni „őrjöngése” a Gumiszobával a Művelődési Szinten.

Kultfilmek újra feldolgozva

Egy csodálatos elme titkai

Miután az utóbbi időben számtalan lehetséges ötlet megfogalmazódott a fejemben, kisebb dilemmába estem amiatt, hogy következőnek melyik elmulasztott filmklasszikus lenne a megfelelő választás, ám végül sikeresen rátaláltam egy 2001-es életrajzi filmdrámára, az Egy csodálatos elme (A Beautiful Mind) című alkotásra.

A Széchenyi István Szakkollégium bemutatása

Gyere velünk a Bevonó Táborba!

A SZISZ egy olyan közösség és szellemi műhely, melynek tagjai egyrészt magas színvonalú szakmai tevékenységet folytatnak a kollégium kurzusrendszerének köszönhetően, másrészt egy kis „családot” is alkotnak, hiszen a tagság nagy része együtt lakik a Ráday utcai kollégium második emeletén, és az év során számos szervezett és spontán közösségi programon vesz részt. A szakmai rendszer alapját a négy sáv, a Szociológia, a Law & Economics, a Kormányzati gazdaságtan és a Pénzügyi közgazdaságtan képezi, a felvételi során ezek közül kell egyet választani.

Minden rohad, ami fénylik

Az új magyar sorozat nyomában

November 8-án elindult a magyar HBO harmadik saját gyártású sorozata, az Aranyélet (korábbiak: Társas játék, Terápia). A sorozat nyolc részét közel nyolcvan napon át forgatták a legkülönfélébb helyszíneken: budai luxuskörnyezettől kezdve egy lepukkant detoxikáló kórterméig.

Színezni jó!

Vissza a gyerekkorba

Nincs olyan közöttünk, akinek gyerekkorában ne lett volna legalább egy (ha nem több) színezős könyve. Ha azt hiszed, hogy ez az öröm a felnőtté válásod miatt elveszett, és már sosem ülhetsz a színező füzeted felett körülötted színesceruzák százaival, akkor van számodra egy jó hírem.

Hétköznapi absztrakció

Hogyan értelmezzük az általunk ismertet máshogy, csináljunk újat a meglévőből és gondoljuk újra a világot

A Ludwig Múzeum Ludwig Goes Pop + The East Side Story című időszakos kiállításán jártam, ahol a legismertebb pop-art művészek absztrakt, meglepő, izgalmas alkotásait tekinthettem meg.

Amikor egy nyugdíjas gyakornoknak áll

Robert de Niro A kezdő című filmben

„Mindannyiunknak van választása, hogy mit kezd az életével, még akkor is, ha a többség ezt nem így látja, és azt gondolja, az élet az, ami csak úgy megtörténik velünk.”- írja Szabó Péter, író. Ki gondolta volna például, hogy az idén 72 éves Robert de Niro új filmjében gyakornoknak áll? Én biztosan nem, pedig megtette és nem járt rosszul!

Elsodort Világ

Plakát Álmok – kiállítás a 20. század viharos évtizedeiről

Elakadt a lélegzetem, amikor tudatosult bennem, mit látok… Választásom ezúttal a Magyar Nemzeti Múzeum kiállítására esett: Elsodort Világ. Plakát Álmok 1910-1920.

Esélyt adunk és képessé teszünk!

Bemutatkozik a Kontúr Közhasznú Egyesület

2011-ben az ELTE-n végzett maroknyi fiatal elhatározta, hogy egy egyesület keretében valós problémákra valós válaszokat kíván adni.

ELTE PPK Életvezetési Tanácsadó

Az ELTE PPK most lehetőséget ad nektek, arra, hogy beszélgessetek egy életvezetési tanácsadóval.

Haza, becsület és egyéb drogok

A Morfium című könyvről

Szczepan Twardoch könyve igazán nem árul zsákbamacskát. Az egészen kivételesen zseniális borítótól a belső oldalon olvasható idézetekig őszintén vállalja magát. Ez nem egy erkölcsös, hazaszeretettől tobzódó hős magasztos kalandjairól szóló regény… De közben valahogy mégis.

A Deadpool odacsapott

Siker, és ami mögötte van

Miért robbantott bankot a Deadpool című szuperhősfilm?

Orosz avantgárd az 1910-1920-as években

Szemmel láthatóan van egyfajta„mazochista” hajlamom: olyan kiállításokról próbálok írni, melyek formabontóak, éppen ezért nehezen értelmezhetőek, szubjektívek, absztraktak. Tehát irány a Nemzeti Galéria.

Réges régen egy messzi-messzi galaxisban…

A Csillagok háborúja politológus szemmel

Mint manapság mindenhol, itt, a TátKontúrban is meg kell jelennie legalább egy cikknek a Star Wars filmekkel kapcsolatosan a nagy nap, azaz december 18-a után.

A Matuzsálem-összeesküvés

Regény az időskori szerepekről és azok eltűnéséről

„Festhetjük a hajunkat, De egyvalamit nem változtathatunk meg. Nem menekülhetünk magunk elől, magunk elől… Furcsa, ahogy minden hanyatlásnak indul. Segítsetek tehát az öregeknek.”

Szabadulás

A TátKontúr csapatépíteni megy

Az ember társas lény. Ezt tudjuk, ha még nem is feltétlenül saját tapasztalataink alapján, Elliot Aronson szociálpszichológus könyvéből. Azért, hogy az emberek ne csupán a saját munkájukat, előrejutásukat, eredményeiket hajtsák, s végre elkezdjenek közösségi szinten, csapatként dolgozni, tenni kell.

Lux-filmnapok

Lásd meg Európa igazi arcát!

A Lux-díj jelöltjei idén is nagy hatást gyakoroltak a nézőkre. November 3-a és 5-e között az Uránia Nemzeti Filmszínházban három olyan drámát nézhettünk meg az esemény keretében, amik megdöbbentő érzékenységgel mutatnak rá a napjainkban megjelenő társadalmi nehézségekre.

Ízelítő egy gramofonestből

Hölgyeknek és uraknak egyaránt

Idén is megrendezésre került a Színházak Éjszakája. A rendkívül nagy érdeklődés ellenére sikerült bejutnunk Gallusz Niki és partnere önálló gramofonestjére.

Miről álmodik az ország 2015-ben?

kritika az ARC kiállításról

Idén 15. alkalommal került megrendezésre az ARC plakátkiállítás, amely az eddigi évekhez hasonlóan most is az 56-osok terén kapott helyet.

Támad a Mars!

könyvajánló az utóbbi évek legnagyszerűbb sci-fijéről

Fiatal felnőttként, az otthoni csapoktól elszakadva, egyre jobban tudom értékelni, ha van valamim, amire azt mondhatom, hogy az enyém. Klasszikusan nagy dolgok, mint a lakás vagy az autó még csak álom, mégsem vagyok irigy azokra, akiknek több jutott. Mondjuk egy bolygó! Mark Watney asztronautának egy egész égitest jutott, mégsem tudott felhőtlenül boldog lenni emiatt.