Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület

Néhány érv amellett, hogy te is csatlakozz

Megjelent ebben a számban:
8. évfolyam, 7. szám
További lapszámok
Legfrissebb HÖK hírek

TáTK Küldöttgyűlés 2018.05.16.

Szeretettel várunk minden érdeklődő hallgatót a TáTK Küldöttgyűlésére, hiszen az ülések nyitottak!

Jelentkezz Tanulmányi Alelnöknek!

Szeretsz képben lenni az aktuális tanulmányi vonatkozású jogaiddal és kötelezettségeiddel?

Jelentkezz a Külügyi Bizottság Elnökének!

Érdekelnek a külföldi lehetőségek? Szeretnél jobb belátást nyerni arról, hogy mennyi ilyen ...

PótVálasztási Eredmények - 2017/18/2

ELTE TáTK HÖK 2018. tavaszi pótválasztások eredményei - a jegyzőkönyvet ide kattintva tekintheted ...

Vizsgajelentkezés

Kedves TáTK-s hallgatók!A jóidő közeledtével a vizsgák sem maradhatnak el. Ne felejts el te is ...

További hírek
Legfrissebb fotóalbumok

6. Dunai Regatta – Vedd fel a ritmust!

Képek száma: 49

2018. május 5.

Gólyatábor 1. nap

Képek száma: 3

2017. szeptember 1.

5. Dunai Regatta

Képek száma: 32

2017. május 6.

További fotóalbumok
Közélet
Utoljára frissítve: 2016. május 04. 17:43, szerda
2016. március 17. 11:27, csütörtök

Hogy miért érdemes a Hilscher Egyesület tagjának lenni? A cikkünkből megtudhatod, milyen műhelyekben és programokon vehetsz részt, és milyen más előnyökkel jár még a tagság.

A Hilscher Egyesület a Szociális Szakmai Szövetség (3Sz) tagja, 1989-ben azzal a céllal jött létre, hogy átfogó szervezete legyen az ELTE szociál politikus és szociális munkás oktatóknak és hallgatóknak. 2011-től azonban az összes kar volt és jelenlegi hallgatója számára nyitottá vált.

„Az Egyesület célja, hogy olyan aktív szakmapolitikai szereplővé váljon, amely képes formálni a közéletet és a szakma értékeinek mentén befolyásolni a társadalom szociálpolitikai gondolkodását. Részt vesz a társadalmi kérdések nyilvános diskurzusaiban, törekszik arra, hogy állásfoglalásait, elemzéseit a megfelelő kommunikációs csatornákon eljutassa, mind a szakmai, mind pedig a széles értelemben vett közvéleményhez.”

Az egyesület tagdíja minimális a diákok számára, mindössze 2500 forint egy évre. Ezért a minimális összegért megkapod az éves Esély számokat (aminek bolti ára 650 Forint). Valamint diákként a tagdíjad árát levásárolhatod az egyesület által kiadott könyvekre is. Ezek között a könyvek között megtalálható sok kötelező olvasmányunk is, például a rettegett társadalompolitikához szükséges Zombori Gyula-könyv vagy Nyilas Mihály és Ferge Zsuzsa könyve is.

A hallgatók részt vehetnek olyan szakmai közösségekben, úgynevezett műhelyekben, melyekben tapasztalt szakemberekkel közösen gondolkodva fejleszthetik tudásukat. Jelenleg az egyesületben három műhely működik: a Munka világa műhely, az Idős műhely és a Történeti műhely. A Munka világa műhely központi témája a napjainkban gyorsan változó munkakultúra, vezetője Kulinyi Márton. A Talyigás Katalin által szervezett Idős műhely a generációk közötti kapcsolatra épül, ahol nem csak szakmai tapasztalatokra tehetsz szert – kutatásokban, önkéntes tevékenységekben való részvétel, elméleti ismeretek szerzése, hanem a nagyszülőkkel kapcsolatos személyes kérdésekben, problémákban is segítséget kaphatsz. A Történeti műhely pedig az egyesület névadóját, Hilscher Rezsőt és korát mutatja be. Ez utóbbit az egyesület elnöke, Hegyesi Gábor vezeti. Műhelyt azonban bármikor lehet indítani, érdeklődéstől és aktivitástól függően! Az egyesület várja a javaslatokat és igényeket!

Ezen felül az egyesület havonta egyszer, általában a hónap közepén, egy szerda estén szalont tart, amelynek örökös házigazdája Lakner Zoltán. Ezeken a szalonokon aktuális társadalmi problémákkal, kérdésekkel, újdonságokkal találkozhatunk.

Azt gondolom, hogy mindenkinek megéri tagnak lenni, mert minimális befektetéssel – de aktivitással – hatalmas haszonra lehet szert tenni!

A szak elvégzése után még inkább fontos, hogy tagok legyetek, mert csak így tud az egyesület valóban alumni szervezetként működni.

Mit kell tenned, hogy tag lehess? Csak írj egy rövid önéletrajzot és küldd el a címre!

Ha többet szeretnél megtudni az egyesületről, látogass el a honlapunkra (https://www.hilscher.hu) vagy csatlakozz Facebook-oldalunkon.

Információkat könnyen szerezhetsz a kari és a hallgatói programokat ismertető levelekből, illetve, ha megnézed a hetedik emeleten az egyesület faliújságját a 7.38-as szoba melletti falon. Vagy akár személyesen is érdeklődhetsz az ELTE-n dolgozó vagy tanuló vezetőségi tagoktól, Hegyesi Gábortól, Lakner Zoltántól, Miletics Marcelltől, Nyilas Mihálytól, Sziklai Istvántól, illetve a szerzőtől.

Az egyébként ingyenes programokon való részvételhez nem feltétel a tagság, gyere, és próbáld ki, aztán dönts!