Doctor Strange

Utazás a megismerésbe

Megjelent ebben a számban:
9. évfolyam, 4. szám
További lapszámok
Legfrissebb HÖK hírek

Jelentkezz Tudományos Referensnek!

Érdekel a tudományok világa? Szívesen segítenéd hallgatótársaidat tanulmányi ügyekben? Itt a ...

Jelentkezz a Választási Bizottságba!

Az ELTE TáTK Hallgatói Önkormányzatának Választási Bizottságába keresünk választási bizottsági tag ...

Okozz örömet másoknak, hisz közeleg a Karácsony!

Idén az ELTE Hallgatói Önkormányzata kombinált adománygyűjtést szervez, amelynek keretein belül ...

Jelöltállítási időszak eredménye

Kedves Hallgatók!A 2018/2019-es tanév őszi választási időszakának jelöltállítása lezárult.

Bemutatkozik az elnökjelölt

Egyre izgalmasabb ez a választási időszak a TáTK HÖK számára. Tekintve, hogy így az utolsó ...

További hírek
Legfrissebb fotóalbumok

Záró és Alakuló Küldöttgyűlés

Képek száma: 16

2018. május 16.

6. Dunai Regatta – Vedd fel a ritmust!

Képek száma: 49

2018. május 5.

Gólyatábor 1. nap

Képek száma: 3

2017. szeptember 1.

További fotóalbumok
Közelgő események
jan27

TáTK Sítábor '18

2019. január 27. - 2019. február 1.

További események
Ajánló
Utoljára frissítve: 2017. november 18. 22:24, szombat
2016. december 01. 16:00, csütörtök

Az emberi lények újra és újra feltörő vágya kapcsolatba kerülni valami felettük álló erővel vagy létezővel. Ugyan a modern kor látszólag eltávolodott a hittel összefüggő témáktól, mégis ezzel egyre fokozza az érdeklődést a természetfeletti iránt. Ez vezethetett a szuperhősök megjelenésnek igényéhez is, ami egyfajta segítő, támogató szerepbe helyezi a kiváltságos erővel, képességekkel rendelkezőket. Ehhez kapcsolódó nagy ívű és komoly történetek már az ókorban is voltak, de minden korszaknak szüksége van a maga hőseire.

Idén novemberben a Marvel-univerzum vezet be egy új hőst a széles vászonra – eddig csak egy 2007-ben készült animációs film szólt erről a képregényhősről, ami több ponton eltér a most debütáló filmtől –, ezért a szokásosnál is jobban izgultam, hogy mit hoznak ki belőle az alkotók. Ha érdekel, a források között fellelhető címe szinkronosan meg tudod nézni.

A film története

A világhírű idegsebész, Dr. Stephen Strange, élete tragikus fordulatot vesz egy szörnyű autóbaleset következtében. Miután a lebénult kezeit használni képtelen orvosnak a hagyományos gyógymódok nem használnak, valószínűtlen helyen talál segítséget. Egy titokzatos himalájai enklávé, a Kamar-Taj, lesz az utolsó reménye.

Strange hamarosan rádöbben, ez a hely nem pusztán a gyógyításé, hanem a hadviselésé is. Láthatatlan, sötét erőket kell visszaverniük, amelyek világunk elpusztítására törekszenek. A doktor rövidesen válaszút elé kényszerül: visszatér régi, vagyonnal és népszerűséggel járó életéhez, vagy hátat fordít múltjának és újonnan szerzett mágikus képességeit latba vetve a világ szolgálatába áll a valaha volt legerősebb mágusként.

A megvalósítás

Miután megnéztem a filmet, nagyjából egyetértek Szirmai Gergővel abban, hogy a látvány remek, és bár szerintem túljátszották a technikát, a komoly téma mellett meglepően sok humorral operáltak az alkotók. Annak ellenére, hogy Dr. Strange karakterének néhány eleme ismerősnek tűnik, ez nem vont le annak nagyszerűségéből. Több ismert színész is szerepel a műben: Benedict Cumberbatch a címszereplőt, Tilda Swinton a legősibb varázslót (tanítómestere), Christine Palmer karakterét Amy Adams (Strange munkatársa és szerelme), Chiwetel Ejiofor, Mordo-t (tanítványa) alakította, végül Mads Mikkelsen személyesítette meg Kaeciliust, a szakadárrá vált tanítványt.

Végeredményben egyértelműen ajánlom ezt a filmet bárkinek, akit elvarázsolt annak idején a Harry Potter világa, vagy rajta ül a „Marvel-vonaton” , esetleg csak kíváncsi arra, ki csatlakozik legközelebb a Bosszúállókhoz.

Címkék: ajánló, film, kritika