Doctor Strange

Utazás a megismerésbe

Megjelent ebben a számban:
9. évfolyam, 4. szám
További lapszámok
Legfrissebb HÖK hírek

Jelentkezz még ma! - Mentorkoordinátor

Az ELTE TáTK Hallgatói Önkormányzatának Belügyi- és Szakos Képviseleti Bizottsága és a ...

Jelentkezz még ma! - Belügyi- és Szakos Képviseleti Bizottsági Elnök

Az ELTE TáTK Hallgatói Önkormányzatának Belügyi- és Szakos Képviseleti Bizottsága felvételt hirdet ...

Jelentkezz még ma! - Külügyi Bizottsági Elnök

Az ELTE TáTK Hallgatói Önkormányzatának Külügyi Bizottság felvételt hirdet a következőre: KÜLÜGYI ...

Jelentkezz még ma! - Médiáért felelős bizottsági tag

Az ELTE TáTK Hallgatói Önkormányzatának Kommunikációs bizottsága tagfelvételt hirdet a következő ...

2018/19 Tavaszi választások szavazási időszaka

A 2018/19-es tanév tavaszi választásainak szavazási időszaka 2019. április 4-én kezdetét vette.

További hírek
Legfrissebb fotóalbumok

Rendkívül küldöttgyűlési ülés 2019.05.16

Képek száma: 16

2019. május 16.

2019 ALAKULÓ ÉS ZÁRÓ KÜLDÖTTGYŰLÉS

Képek száma: 47

2019. április 25.

2019 TAVASZI VEZETŐKÉPZŐ

Képek száma: 11

2019. március 22.

További fotóalbumok
Ajánló
Utoljára frissítve: 2017. november 18. 22:24, szombat
2016. december 01. 16:00, csütörtök

Az emberi lények újra és újra feltörő vágya kapcsolatba kerülni valami felettük álló erővel vagy létezővel. Ugyan a modern kor látszólag eltávolodott a hittel összefüggő témáktól, mégis ezzel egyre fokozza az érdeklődést a természetfeletti iránt. Ez vezethetett a szuperhősök megjelenésnek igényéhez is, ami egyfajta segítő, támogató szerepbe helyezi a kiváltságos erővel, képességekkel rendelkezőket. Ehhez kapcsolódó nagy ívű és komoly történetek már az ókorban is voltak, de minden korszaknak szüksége van a maga hőseire.

Idén novemberben a Marvel-univerzum vezet be egy új hőst a széles vászonra – eddig csak egy 2007-ben készült animációs film szólt erről a képregényhősről, ami több ponton eltér a most debütáló filmtől –, ezért a szokásosnál is jobban izgultam, hogy mit hoznak ki belőle az alkotók. Ha érdekel, a források között fellelhető címe szinkronosan meg tudod nézni.

A film története

A világhírű idegsebész, Dr. Stephen Strange, élete tragikus fordulatot vesz egy szörnyű autóbaleset következtében. Miután a lebénult kezeit használni képtelen orvosnak a hagyományos gyógymódok nem használnak, valószínűtlen helyen talál segítséget. Egy titokzatos himalájai enklávé, a Kamar-Taj, lesz az utolsó reménye.

Strange hamarosan rádöbben, ez a hely nem pusztán a gyógyításé, hanem a hadviselésé is. Láthatatlan, sötét erőket kell visszaverniük, amelyek világunk elpusztítására törekszenek. A doktor rövidesen válaszút elé kényszerül: visszatér régi, vagyonnal és népszerűséggel járó életéhez, vagy hátat fordít múltjának és újonnan szerzett mágikus képességeit latba vetve a világ szolgálatába áll a valaha volt legerősebb mágusként.

A megvalósítás

Miután megnéztem a filmet, nagyjából egyetértek Szirmai Gergővel abban, hogy a látvány remek, és bár szerintem túljátszották a technikát, a komoly téma mellett meglepően sok humorral operáltak az alkotók. Annak ellenére, hogy Dr. Strange karakterének néhány eleme ismerősnek tűnik, ez nem vont le annak nagyszerűségéből. Több ismert színész is szerepel a műben: Benedict Cumberbatch a címszereplőt, Tilda Swinton a legősibb varázslót (tanítómestere), Christine Palmer karakterét Amy Adams (Strange munkatársa és szerelme), Chiwetel Ejiofor, Mordo-t (tanítványa) alakította, végül Mads Mikkelsen személyesítette meg Kaeciliust, a szakadárrá vált tanítványt.

Végeredményben egyértelműen ajánlom ezt a filmet bárkinek, akit elvarázsolt annak idején a Harry Potter világa, vagy rajta ül a „Marvel-vonaton” , esetleg csak kíváncsi arra, ki csatlakozik legközelebb a Bosszúállókhoz.

Címkék: ajánló, film, kritika