Te voltál a 2018-as EFOTT-on?

Ebben az évben az ELTE tudhatta magának a házigazda címet

Megjelent ebben a számban:
11. évfolyam, 1. szám
További lapszámok
Legfrissebb HÖK hírek

Jelentkezz még ma! - Mentorkoordinátor

Az ELTE TáTK Hallgatói Önkormányzatának Belügyi- és Szakos Képviseleti Bizottsága és a ...

Jelentkezz még ma! - Belügyi- és Szakos Képviseleti Bizottsági Elnök

Az ELTE TáTK Hallgatói Önkormányzatának Belügyi- és Szakos Képviseleti Bizottsága felvételt hirdet ...

Jelentkezz még ma! - Külügyi Bizottsági Elnök

Az ELTE TáTK Hallgatói Önkormányzatának Külügyi Bizottság felvételt hirdet a következőre: KÜLÜGYI ...

Jelentkezz még ma! - Médiáért felelős bizottsági tag

Az ELTE TáTK Hallgatói Önkormányzatának Kommunikációs bizottsága tagfelvételt hirdet a következő ...

2018/19 Tavaszi választások szavazási időszaka

A 2018/19-es tanév tavaszi választásainak szavazási időszaka 2019. április 4-én kezdetét vette.

További hírek
Legfrissebb fotóalbumok

Rendkívül küldöttgyűlési ülés 2019.05.16

Képek száma: 16

2019. május 16.

2019 ALAKULÓ ÉS ZÁRÓ KÜLDÖTTGYŰLÉS

Képek száma: 47

2019. április 25.

2019 TAVASZI VEZETŐKÉPZŐ

Képek száma: 11

2019. március 22.

További fotóalbumok
Közélet
Utoljára frissítve: 2018. október 31. 17:14, szerda
2018. szeptember 10. 8:00, hétfő

2018-ban immár 43. alkalommal rendezték meg az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját, röviden az EFOTT-ot. Idén az eddigieknél is magasabb számban, rekordot döntve több, mint 115 ezer látogató érkezett a Velencei- tó partjára, hogy élvezhesse az esemény kínálta folyamatosan bővülő lehetőségeket. Az alábbiakban egy kis beszámoló következik arról, hogy miben is lehetett része a látogatóknak.

A fesztivál idén hatnaposra bővült, így július 10-16 között bulizhattunk a Velencei-tó partján, az azonos nevű település mellett. Ahogyan már említettem, rekordszámú jegyet adtak el, így nem is volt meglepő, hogy már a mínusz egyedik napon tolongó sorok álltak a beléptető kapuknál. Mire nehezen, de sikeresen bejutottunk a fesztivál területére, két kemping közül is választhattunk, ahol viszonylag kényelmesen elfértünk a folytonosan növekvő tömeg mellett. Bár a szerdai esős nap eléggé lehűtötte a tó vízét, a többi napon nagyon kellemes, meleg idő volt, így a fesztiválozók többsége délelőtt és kora délután napozással és fürdéssel töltötte az idejét.


Az idei évben egy sportorientált fesztiválként hirdették az EFOTT-ot, amely nagyrészt teljesült is, ugyanis a BEAC Cheerleader csapata, különböző egyetemek kézilabdásai, illetve sok más sportoló is tartott bemutatót, mérte össze ügyességét, valamint a sportolásról tartott előadások által mi is tanulhattunk a szakemberektől. A változatosságra vágyók emellett sörjógázhattak is mindennap, illetve részesei lehettek a különböző önmegmérettető programoknak, amelyek a folyamatos kánikulában tényleg próbára tették az embert.


Ami a legfontosabb témakört, a zenét illeti, úgy gondolom, hogy a szervezés nagyon magas színvonalon történt, hiszen még a kempingekben is szólt a zene reggelente, hogy a bulihangulat a másnapi kábulatban se szűnjön meg. Rengeteg színpad volt eltérő műfajú zenékkel, szóval ha az adott előadó nem tetszett, csak arrébb kellett sétálni és néhány színpaddal arrébb lehetett találni kedvünkre valót. A Nagyszínpadon léptek fel a legjelentősebb fellépők, a magyaroktól kezdve egészen a külföldi sztárfellépőkig, javarészt az első négy este folyamán.
Az első napon a Magyarországon először járó Jessie J csapott hatalmas bulit, míg a második napon a tavaly a Strand-on fellépő John Newman show-jára tombolt mindenki. A nagy fellépők között volt még a Lost Frequencies és a Volbeat is. Egy fontos pozitívumot kiemelve, a külföldi fellépők is igazán élvezték a műsort, és valóban apait-anyait beleadtak az előadásba. A magyar fellépőket nézve is számos énekes, banda zenéire táncolhattunk, így a Halott Pénz, a Wellhello, a Margaret Island, a Honeybeast, a Tankcsapda, a Depresszió vagy a Groovehouse is ott volt a meghívottak között.

Forrás: www.kulturpart.hu


A fesztivál hangulatát viszont nem csak a koncertek adták, hanem az estig tartó különböző programok is, például a szabadtéri filmvetítés, sminkek és csillámtetoválások készítése, a különböző egyetemek tájékoztatói, a bátraknak bungee jumping, és a személyes kedvencem, egy kisebb szabadulószoba. Úgy gondolom, hogy mindezeknek is jutott legalább olyan fontos szerep, mint az esti bulizásoknak.
Amit a fizetéssel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy itt is bevezették a Festipayt, ami készpénzmentes fizetést jelent, így vagy készpénzért vásárolhattál karkötőt, amellyel már egy érintéssel fizethettél, vagy pedig a bankkártyádra támaszkodhattál. Véleményem szerint egyébként ennek a módszernek az előnyei és hátrányai egyaránt megvoltak.


Az étkezés is fontos szempont a fesztiválok során. Az árak a rendezvény területén általánosságban magasak voltak, azonban az egyik kitelepült élelmiszerüzletnél mégis olcsóbban lehetett megoldani az étkezést, így számos, az eredeti üzleteikben is kapható árut megtaláltunk a reggeli kakaótól kezdve egészen a laktózmentes jégkrémig. Az egyetlen dolog, amit innen hiányoltam, az az ásványvíz volt, amelynek beszerzése általános probléma volt. Ezt azonban kárpótolta, hogy párszáz forintért félkész kajákat vehettünk, amiket a kihelyezett mikrókban melegíthettünk meg. A szomjazókat is rengeteg stand várta, közülük kiemelném a MűvELTEtőt, amely egyetemünk sajátos kiskocsmája volt, emellett egy nagyszerű találkozópont a hallgatóknak.
Összességében elmondható, hogy az ELTE remekül megszervezte az idei eseményt, ezért bátran állíthatjuk, hogy az EFOTT az egyik legjobb választás a bulizni vágyó fiatalok számára.