EFOTT 2017
Legfrissebb lapszám
9. évfolyam, 10. szám
További lapszámok
Legfrissebb HÖK hírek

Szavazzon az ELTE új arculatára!

2017-ben megújul az Eötvös Loránd Tudományegyetem vizuális megjelenése. A munka kezdetén ...

EFOTT Diákkedvezmény ELTE-s diákoknak is!

Hello ELTE TáTK! Hello EFOTT!Sean Paul, Hurts, Tinie Tempah, Borgore, Halott Pénz, vízpart, lángos ...

Oktatás Hallgatói Véleményezése

A megszokottak szerint az ELTE Oktatás Hallgatói Véleményezése (OHV) felmérés keretében a mostani ...

Rektori Sporttámogatás, Hallgatói Kultúrális és Szakmai Pályázat

Rektori Sporttámogatás Az ELTE hallgatói ügyek rektori biztosa és a Hallgatói Önkormányzat elnöke ...

Kiegészítő informatikai képzés ELTE hallgatóknak

Az ELTE Informatikai Kar pályázatot hirdet a 2017/2018-as tanévre, egyéves kiegészítő informatikai ...

További hírek
Legfrissebb fotóalbumok

5. Dunai Regatta

Képek száma: 32

2017. május 6.

24. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál

Képek száma: 20

2017. május 19.

LEN 2017

Képek száma: 33

További fotóalbumok

Hogyan épül fel az ELTE TáTK Hallgatói Önkormányzata?

Az ELTE Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának szervezeti felépítése.

#ELTEGÓLYABÁL

Elő a magassarkúval és a nyakkendővel!

Idén négy kar – a BTK, az IK, a TáTK és a TÓK - egyesítette erejét, s a tavaly elmaradt gólyabálokat négyszeresen kárpótolta megannyi szervező, akik felejthetetlen báli élményt ajándékoztak minden gólyának.

Utánpótlásképzés (UPK)

Jelentkezz a HÖK-nél!

Ez a cikk neked szól, amennyiben érdeklődsz a HÖK munkája iránt - most akár a csapat tagjává is válhatsz!

Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

Ez történt novemberben

Az őszi HÖOK vezetőképző november 5-8. között került megrendezésre Keszthelyen. A hétvége fő témája az ösztöndíjrendszerek átalakítása, reformja volt.

Beszámoló az őszi félévi ELTEfesztről

Az ELTEfeszt először a 2013/14-es tanévben került megrendezésre az ELTE-n, emlékeim szerint a tavaszi félévben. Egy szombati napra esett, és egy héttel volt a január végi nyílt nap után.

Mivel foglalkozik a Kommunikációs Bizottság?

Az alábbi cikkben a Kommunikációs Bizottság sokrétű munkáját ismerhetitek meg. A bizottság két főből áll, elnökből (Takáts Réka) és bizottsági tagból (Novák Dániel). A mi bizottságunk kommunikál a legtöbbet veletek, hiszen a névből is adódóan ez a fő feladatunk.

Interjú egy logisztikussal

Akik mindenhol ott vannak, akikre számítani lehet

Az alábbi interjúban Pintér Luyi mesél a „logik” nem mindennapi munkájáról, valamint bemutat más területeket is, amikkel a Belügyi- és Szakos Képviseleti Bizottság elnökeként foglalkozik.

Ismerd meg, hogy kik képviselnek!

Bemutatkozik a HÖK

Kedves gólyák! Az alábbi cikkben megismerhetitek a TáTK Hallgatói Önkormányzatának tagjait, akik magukról és a munkájukról mesélnek nektek, illetve hasznos tanácsokkal látnak el titeket a jövőre nézve. Ha bármi további kérdésetek van a szervezet tagjai felé, keressetek minket személyesen a gólyatáborban, az egyetemen, vagy akár a honlapunkon is tájékozódhattok: http://tatkhok.elte.hu/.

Ösztöndíjak a karunkon

Ismerd meg a lehetőségeidet!

Kedves Gólyák! Ebben a cikkben három olyan ösztöndíjról számolunk be nektek, melyekre lehetőségetek nyílik pályázni egyetemi éveitek alatt. Megfelelő motivációval tavasztól tanulmányi ösztöndíjat kaphattok, szakmai elhivatottsággal pedig szélesíthetitek tudományos perspektíváitokat, felfedezhettek újabb és újabb kutatási területeket. Ezek kiaknázására a tudományos és szakmai ösztöndíj, valamint a honorácior státusz ad lehetőséget.

Információk a vizsgaidőszakról

Hamarosan véget ér a szorgalmi időszak, itt az ideje kivenni a könyvtárból az utolsó példányokat, utánanézni a tematikákban a vizsgaleírásoknak, összeállítani a vizsganaptárokat. Hogy minden zökkenőmentesen, a terv szerint haladjon december 15. és január 30. között, érdemes odafigyelni pár szabályra, melyeket a Hallgatói Követelményrendszer 64. §-tól nyomon követhetsz.

Útmutató a külföldön tanuláshoz

Erasmus pályázás, nemzetközi kalandok és a többi

Az alábbi cikket feltétlenül olvassátok el, ha érdeklődtök az Erasmus iránt. Minden fontos felmerülő kérdésetekre választ kaphattok első kézből Szabó Milántól, a Külügyi Bizottság elnökétől. Figyelem! A cikk mellékhatása: azonnali kiutazás utáni vágy!

Interjú egy logisztikussal

Akik mindenhol ott vannak, akikre számítani lehet

Az alábbi interjúban Pintér Luyi mesél a „logik” nem mindennapi munkájáról, valamint bemutat más területeket is, amikkel a Belügyi- és Szakos Képviseleti Bizottság elnökeként foglalkozik.

Irodavezetőnek lenni a TÁTK-n

Interjú Lázin Péterrel

Egy hely, ahova az ember szinte bármikor mehet. Mindenki elveszik néha a Neptunban, papírmunkában, vagy csak társaságra vágyik, ahol mindig vannak és jó a hangulat… A HÖK jelenlegi irodavezetőjével, Lázin Péterrel beszélgettem.

Irodavezetőnek lenni a TáTK-n

interjú Lázin Péterrel

Egy hely, ahova az ember szinte bármikor mehet. Mindenki elveszik néha a Neptunban, papírmunkában, vagy csak társaságra vágyik, ahol mindig vannak és jó a hangulat… A HÖK jelenlegi irodavezetőjével, Lázin Péterrel beszélgettem.

Személyes tapasztalatok, HÖK, kari élet

Az interjúk előtt mindig eluralkodik egy rákészülős hangulat, talán az ember hangszíne is megváltozik, amikor tudja, ez már felvételre kerül, már rögzítjük, most kéne valami jót és frappánsat mondani, mindezt persze csak természetesen. Ez az izgatottság, amit az vált ki, hogy számomra ismeretlen emberekkel interjúzzak most kicsit elmaradt, hiszen két, általam jól ismert emberrel beszélgettem, akiket barátaimnak mondhatok, így oldottabb hangulatban beszéltünk olyan dolgokról a kari élettel kapcsolatban, amiről azelőtt még nem.

A küldöttgyűlési választásokról

A 2014/2015-ös tanév hallgatói önkormányzati választásai több ponton is eltérnek az előző évek gyakorlatától, ebben a cikkben ezeket a változásokat szeretném bemutatni nektek.

A Hallgatói Önkormányzat reformjairól

November és december környékén a TáTK hallgatóinak lehetőségük volt megosztani véleményüket rólunk egy elektronikus kérdőív keretein belül. A válaszok között sok szélsőséges vélemény is volt mind pozitív, mind negatív irányban, rengeteg hasznos és néhány kevésbé előremutató kritikát is kaptunk. Vegyük hát ezeket sorra: ti mit gondoltatok rólunk és mi mit gondolunk magunkról?

A rendszeres szociális támogatásról

A regisztrációs hetet követően, a szorgalmi időszak kezdetével újra elérkezik a rendszeres szociális támogatás pályázati időszaka!

Mire jó a honorácior státusz?

Más karokról szeretnél kurzusokat hallgatni? Nem fedi le a teljes tudományos érdeklődési területed az alapszakod? TDK dolgozatot írnál, és ehhez más, speciális ismeretekre van szükséged? Mindezt a kredittúlfutás terhe nélkül? Bemutatjuk a honorácior státuszt.

ELTE TÁTK Gólyatábor

Avagy „Kik vagytok Ti?”

Zsóry-zsibongó, Las Vegas, játékok, kevert, bulika, Andro, Somabor, Everybodycelebration, nemásszát a keritésön, TÁTÉKÁSOK, Elvis…