Legfrissebb lapszám
11. évfolyam, 2. szám
További lapszámok
Legfrissebb HÖK hírek

ELTE TáTK HÖK Rendkívüli Küldöttgyűlési Képviselőválasztás 2021. tavasz

Az ELTE TáTK HÖK Választási Bizottsága a TáTK kihirdeti a 2020/2021-es tanév tavaszi rendkívüli ...

Rendszeres Szociális Támogatás 2020/2021. tanév II. félév

Kedves Hallgatók!Ne felejtsétek el, hogy a rendszeres szociális támogatás 2020/2021 tanév II.

Könyvtárhasználat a korlátozás ideje alatt

Kedves Hallgatók!A 484/2020. (XI.10) Kormány rendelet alapján könyvtárunk 2020.11.11-től ...

Mondd el véleményed a távoktatással kapcsolatban!

Hallgatóink véleménye fontos számunkra. Segítségetekkel, most lehetőség nyílik arra, hogy az ...

ELTE TáTK HÖK Rendkívüli Küldöttgyűlési Képviselőválasztás 2020. ősz

ELTE TáTK HÖK Rendkívüli Küldöttgyűlési Képviselőválasztás2020. őszAz ELTE TáTK HÖK Választási ...

További hírek
Legfrissebb fotóalbumok

Rendkívül küldöttgyűlési ülés 2019.05.16

Képek száma: 16

2019. május 16.

2019 ALAKULÓ ÉS ZÁRÓ KÜLDÖTTGYŰLÉS

Képek száma: 47

2019. április 25.

2019 TAVASZI VEZETŐKÉPZŐ

Képek száma: 11

2019. március 22.

További fotóalbumok
Rendezés:

A sárkány városa és az oroszlánok hazája egy egyetemista szemszögéből I.

A 2015/16-os tanév második szemeszterében lehetőségem volt az Erasmus+ ösztöndíjprogram keretein belül betekintést nyerni egy másik ország mindennapjaiba. Nem csak egyszerű lakosként, hanem egyetemistaként is bele kóstolhattam Ljubljanába. Lehetőségem volt megtapasztalni, milyen az élet Szlovénia fővárosában egyetemistaként, milyen előnyökkel, hátrányokkal kell együtt élni a mindennapokban. A három részes cikksorozatomban egyetemista szemszögből fogom bemutatni, hogy miben más az élet Ljubjanában, mint itthon, Budapesten.

Tanulj külföldön!

Rövid bemutató az Erasmusról

Ezzel a cikkel szeretnénk – a gólyák előtt talán már nem teljesen ismeretlen - Erasmus programról egy kicsit bővebb információt nyújtani karunk új hallgatóinak, hogy a pályázás idejére néhány hasznos tudnivalóval már rendelkezzenek.

Útmutató a külföldön tanuláshoz

Erasmus pályázás, nemzetközi kalandok és a többi

Az alábbi cikket feltétlenül olvassátok el, ha érdeklődtök az Erasmus iránt. Minden fontos felmerülő kérdésetekre választ kaphattok első kézből Szabó Milántól, a Külügyi Bizottság elnökétől. Figyelem! A cikk mellékhatása: azonnali kiutazás utáni vágy!

Budapest japán szemmel

Egy külföldi diák élményei az ELTE-n

A budapesti egyetemek az elmúlt években egyre több külföldi diákkal büszkélkedhetnek, ami remek alkalmat nyújthat a hallgatóknak, hogy egymás kultúráját megismerhessék. Ebben a cikkben egy Budapesten pszichológiát hallgató japán lányt, Ritsuko Kubo-t (20) kérdeztem magyarországi életéről.

Szevasz Európa, szevasztok lehetőségek!

Erasmus, EVS és a többi

Üdv az első sorban, ahol a legnagyobb eséllyel mehettek neki a külföldi projekteknek. Ez az Erasmus+ Program, amiről tele lehetne tömni az újságot, de akiket felvettek erre a szakra [Sz1], bizonyosan tudják használni a Google-t. Ezért most nem egy száraz leírást szeretnék adni nektek, hanem egy kis merítést abból, hogy miért ajánlom nagyon a teljes programot.

Látogatóban az Európai Bizottságnál

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete még novemberben egyetemistáknak kiírt egy pályázatábanot egyetemistáknak, miszerint egy ajánlást kellett megfogalmaznunk Magyarország számára a 2014-es évre. A leadási határidő után egy hónappal értesítettek minket az eredményről, miszerinthogy az első 15 között végzetünk a versenyben, ezértígy 2014 februárjában a Bizottság egy tanulmányi kirándulással honorálja munkánkat.

ERASMUS

Nemsokára indul a jelentkezés a következő tanévi Erasmus pályázatokhoz, most a jelentkezéshez szükséges információkat olvashatjátok, nehogy valaki információ hiánya miatt ne jelentkezzen, és maradjon ki élete egyik legjobb félévéből/élményéből.

Utazás a Föld körül

Campus Hungary

Az egyetemisták körében a legismertebb és népszerűbb külföldi tanulmányi ösztöndíj az Erasmus, azonban tudtátok-e, hogy számos más lehetőség is rendelkezésetekre állhat, ha egy idegen (akár kontinensen kívüli) országban szeretnétek továbbfejlődni?

Te miért nem mész?

ERASMUS

Ahhoz, hogy neki merj vágni A Nagy Kalandnak, érdemes utánanézni, hogy mégis mekkora az a fa, melybe a fejszédet vágod. Saját nézőpontomból állítottam össze ezt a rövid útmutatót az ötlet megszületésétől a tárgyak elfogadtatásáig, hogy tisztán láss mindent és merj jelentkezni (meg kérdezni, ha nem világos valami).

La Vida Erasmus

Avagy így lettem kozmopolita

Gyermekkori barátnőm könyvét ajánlom nektek sok szeretettel, aki az ösztöndíj segítségével élte át mindazt, amiről mindannyian csak álmodunk. A rengeteg élményből született Anna első regénye, ami a leendő Erasmusosoknak kötelező olvasmány.

Vizsgaidőszak a németeknél

Az Erasmus a végéhez közeledik

Kedves olvasóim! A félév itt, Németországban is a végéhez ért, és ez nemcsak szomorúsággal tölt el mindenkit, hanem némi félelemmel is. Utolsó „levelemben” az Erasmus végével járó nehézségekről és feladatokról számolok be.

Felkészülés a lehetetlenre

Vizsgaidőszak előtti pánikhangulat Oldenburgban

Érdeklődve figyelem az utóbbi időszak facebook-on zajló eseményeit és posztjait, tekintve, hogy otthon már elkezdődött, és valószínűleg véget is ért a vizsgaidőszak. Tájékozódtam a legnehezebben teljesíthető tantárgyakról, a szokásos professzori szeszélyességről és persze jól szórakozom a véget nem érő mém-sorozatokon.

Az Erasmus lényege

Városnézések és látogatások

Előző két alkalommal a kezdeti nehézségekről, az egyetemről és az első tapasztalatokról írtam. Oldenburg még mindig varázslatos, de úgy gondoltam, itt az ideje kicsit utazgatni, megnézni Amszterdamot, és meglátogatni az ott erasmusoló Borit, aki szintén szociológus.

Megdöbbenés, beilleszkedés, megszokás

A szorgalmi időszak kezdete Oldenburgban

Mint azt az előző számban jeleztem, a szorgalmi időszak Németországban igen későn kezdődött, egészen pontosan október 22-én. E havi cikkemben egy kis ízelítőt kaptok az itteni oktatási rendszerbőlbetekintést kaptok az oktatási rendszerről, az emberek mentalitásáról, és arról, hogy mivel lehet eltölteni a nem létező szabadidőt.

ERASMUS update

hogy nehogy lemaradj!

Csehország, Németország, Szlovákia, Spanyolország, Olaszország, Lengyelország, és még sorolhatnám, hogy a TÁTK-ról hova lehet jelentkezni Erasmus ösztöndíjra. A lista közel sem teljes, de mivel szakonként változik a célországok halmaza, egyszerűbb, ha kikeresitek a sajátotoknak megfelelőket.