Legfrissebb lapszám
11. évfolyam, 2. szám
További lapszámok
Legfrissebb HÖK hírek

ELTE TáTK HÖK Rendkívüli Küldöttgyűlési Képviselőválasztás 2021. tavasz

Az ELTE TáTK HÖK Választási Bizottsága a TáTK kihirdeti a 2020/2021-es tanév tavaszi rendkívüli ...

Rendszeres Szociális Támogatás 2020/2021. tanév II. félév

Kedves Hallgatók!Ne felejtsétek el, hogy a rendszeres szociális támogatás 2020/2021 tanév II.

Könyvtárhasználat a korlátozás ideje alatt

Kedves Hallgatók!A 484/2020. (XI.10) Kormány rendelet alapján könyvtárunk 2020.11.11-től ...

Mondd el véleményed a távoktatással kapcsolatban!

Hallgatóink véleménye fontos számunkra. Segítségetekkel, most lehetőség nyílik arra, hogy az ...

ELTE TáTK HÖK Rendkívüli Küldöttgyűlési Képviselőválasztás 2020. ősz

ELTE TáTK HÖK Rendkívüli Küldöttgyűlési Képviselőválasztás2020. őszAz ELTE TáTK HÖK Választási ...

További hírek
Legfrissebb fotóalbumok

Rendkívül küldöttgyűlési ülés 2019.05.16

Képek száma: 16

2019. május 16.

2019 ALAKULÓ ÉS ZÁRÓ KÜLDÖTTGYŰLÉS

Képek száma: 47

2019. április 25.

2019 TAVASZI VEZETŐKÉPZŐ

Képek száma: 11

2019. március 22.

További fotóalbumok
Rendezés:

Nyári külügyi összefoglaló

A nyár az uborkaszezoné, de nem 2018-ban

Kártyavárként dőlnek le a sztereotípiák. Semmi sem olyan, amit megszokhattunk: a havas karácsony után úgy tűnik, az eseménytelen nyaraktól is el kell búcsúznunk. Persze érthető, ha a vizsgákról kiszabadulva napozás közben nem a külpolitikai híreket frissítgettétek ötpercenként… Remélem, összefoglalóm segít, hogy mindenki képben legyen, mielőtt eljönnek a szeptember Neptun előtt töltött órái.

A sárkány városa és az oroszlánok hazája egy egyetemista szemszögéből I.

A 2015/16-os tanév második szemeszterében lehetőségem volt az Erasmus+ ösztöndíjprogram keretein belül betekintést nyerni egy másik ország mindennapjaiba. Nem csak egyszerű lakosként, hanem egyetemistaként is bele kóstolhattam Ljubljanába. Lehetőségem volt megtapasztalni, milyen az élet Szlovénia fővárosában egyetemistaként, milyen előnyökkel, hátrányokkal kell együtt élni a mindennapokban. A három részes cikksorozatomban egyetemista szemszögből fogom bemutatni, hogy miben más az élet Ljubjanában, mint itthon, Budapesten.

ENSZ főtitkárválasztás

António Guterres-t, Portugália egykori kormányfőjét, az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) menekültügyi főbiztosát választották meg az ENSZ 9. főtitkárának, a 15 tagú Biztonsági Tanács, valamint a 193 tagú Közgyűlés egyhangú szavazatával.

Tanulj külföldön!

Rövid bemutató az Erasmusról

Ezzel a cikkel szeretnénk – a gólyák előtt talán már nem teljesen ismeretlen - Erasmus programról egy kicsit bővebb információt nyújtani karunk új hallgatóinak, hogy a pályázás idejére néhány hasznos tudnivalóval már rendelkezzenek.

Nyáron legyél te is világjáró gyakornok!

Az AIESEC segít!

Mindannyiunk életében eljön az a pillanat, amikor fontos döntést kell meghoznunk, olyat akár, ami az egész életünkre hatással lehet. A nyár pont ilyen döntések lehetőségeit hordozza magában. Nekünk csak jól kell választanunk, legyen szó szabadidőről, utazásról vagy nyári munkáról.

Katalán Krém III.

Katalónia múltja és jövője

Cikksorozatom első két részében Katalónia történelmét, azon belül aktuálpolitikai és társadalmi viszonyait mutattam be. Ez alkalommal egy fokkal könnyedebb témák, Katalónia kortárs művészete, valamint Barcelona – szerintem – legmenőbb szórakozóhelyei és kocsmái kerülnek terítékre

Egyetemistaként Cambridge-ben

Kicsit több mint egy hónapja lehetőségem volt elutazni Cambridge-be, a világ egyik leghíresebb egyetemi városába. A FÉK (Fiatalok az Élet Küszöbén) nevű diákszervezet tíz másik diákjával/vezetőjével utaztunk.

Egy év (vagy kettő) Észtországban

Bugarszki Zsoltot, karunk volt oktatóját, alig több mint egy éve búcsúztattuk el, és kívántunk neki sok sikert a tallinni élethez. A szerencse mellészegődött, jelenleg már nem vendég, hanem főállású oktatója az Észtország fővárosában lévő Tallinn Universitynek.

ERASMUS

Nemsokára indul a jelentkezés a következő tanévi Erasmus pályázatokhoz, most a jelentkezéshez szükséges információkat olvashatjátok, nehogy valaki információ hiánya miatt ne jelentkezzen, és maradjon ki élete egyik legjobb félévéből/élményéből.

Utazás a Föld körül

Campus Hungary

Az egyetemisták körében a legismertebb és népszerűbb külföldi tanulmányi ösztöndíj az Erasmus, azonban tudtátok-e, hogy számos más lehetőség is rendelkezésetekre állhat, ha egy idegen (akár kontinensen kívüli) országban szeretnétek továbbfejlődni?

Te miért nem mész?

ERASMUS

Ahhoz, hogy neki merj vágni A Nagy Kalandnak, érdemes utánanézni, hogy mégis mekkora az a fa, melybe a fejszédet vágod. Saját nézőpontomból állítottam össze ezt a rövid útmutatót az ötlet megszületésétől a tárgyak elfogadtatásáig, hogy tisztán láss mindent és merj jelentkezni (meg kérdezni, ha nem világos valami).

Au-pairnek lenni, és világot látni

Az au-pair kifejezéssel még gimnáziumban, az angol érettségire készülve, egy hallott szöveg értése feladat megoldása során találkoztam. Sikerült megoldani, csak éppen az nem derült ki, hogy mit is jelent ez a szó. Akkor még fogalmam sem volt róla, azóta viszont megtapasztaltam, és órákon át tudnék mesélni róla.

Campus Hungary ösztöndíjak a világ bármely országába

Ha a 2013. április 30. és 2014. augusztus 30. közötti időszakban külföldön töltenétek 3 napot vagy akár 182-t, akkor idén március 10-ig újra pályázhattok a 2012-ben indult Campus Hungary ösztöndíjprogramra. De mi is ez a sokat emlegetett ösztöndíj? Mire és milyen feltételekkel jelentkezhettek? A Campus Hungary egy felsőoktatási mobilitási program, célja a magyarországi hallgatók nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőségének biztosítása.

Van külföld az Erasmuson kívül?

Találj testhez álló ösztöndíjat!

„Ha külföld, akkor Erasmus!” – gondolhatja a diplomájának megszerzése előtt külföldi tanulmányutat vagy szakmai gyakorlatot tervezgető egyetemista. Ez azonban már csak azért sem lehet igaz, mert miről szólt volna akkor a november 15-én tartott Külügyi Börze? No nézzük!. Egy padsornyi ösztöndíj vár itt rád!

Hihetetlen hotelek, szuper szállodák, agyatlan apartmanok,

Avagy a szállodaipar legnagyobb agymenései

Még októberben egy reggel egyetemre jövet lapozgattam a szokásos Metropolt, amikor egy egészen figyelemfelkeltő címre akadtam: „Haláli szálloda nyílik egy volt boncteremben”. Persze azonnal el is olvastam a hozzá tartozó cikket, közben jéghideg boncasztalok, formalinszag és szétszórt végtagok gondolata kezdett cikázni a fejemben, és nem mellesleg az, hogy ritka beteg ember lehet, aki ezt kitalálja. Hát még aki fizet is ezért!