Legfrissebb lapszám
11. évfolyam, 2. szám
További lapszámok
Legfrissebb HÖK hírek

ELTE TáTK HÖK Rendkívüli Küldöttgyűlési Képviselőválasztás 2021. tavasz

Az ELTE TáTK HÖK Választási Bizottsága a TáTK kihirdeti a 2020/2021-es tanév tavaszi rendkívüli ...

Rendszeres Szociális Támogatás 2020/2021. tanév II. félév

Kedves Hallgatók!Ne felejtsétek el, hogy a rendszeres szociális támogatás 2020/2021 tanév II.

Könyvtárhasználat a korlátozás ideje alatt

Kedves Hallgatók!A 484/2020. (XI.10) Kormány rendelet alapján könyvtárunk 2020.11.11-től ...

Mondd el véleményed a távoktatással kapcsolatban!

Hallgatóink véleménye fontos számunkra. Segítségetekkel, most lehetőség nyílik arra, hogy az ...

ELTE TáTK HÖK Rendkívüli Küldöttgyűlési Képviselőválasztás 2020. ősz

ELTE TáTK HÖK Rendkívüli Küldöttgyűlési Képviselőválasztás2020. őszAz ELTE TáTK HÖK Választási ...

További hírek
Legfrissebb fotóalbumok

Rendkívül küldöttgyűlési ülés 2019.05.16

Képek száma: 16

2019. május 16.

2019 ALAKULÓ ÉS ZÁRÓ KÜLDÖTTGYŰLÉS

Képek száma: 47

2019. április 25.

2019 TAVASZI VEZETŐKÉPZŐ

Képek száma: 11

2019. március 22.

További fotóalbumok
Keresés
Rendezés:

Ahol a Vezúv az úr

Kalandozások a festői Kampánia földjén

Az öthúrú hegedűnek, amely jelzővel a szépirodalom olykor Olaszországot illeti, az egyik legegzotikusabb és legtitokzatosabb szólama minden bizonnyal a világhírű dél-itáliai kikötőváros: az ókori Neapolis, azaz a mai Nápoly.

A sárkány városa és az oroszlánok hazája egy egyetemista szemszögéből I.

A 2015/16-os tanév második szemeszterében lehetőségem volt az Erasmus+ ösztöndíjprogram keretein belül betekintést nyerni egy másik ország mindennapjaiba. Nem csak egyszerű lakosként, hanem egyetemistaként is bele kóstolhattam Ljubljanába. Lehetőségem volt megtapasztalni, milyen az élet Szlovénia fővárosában egyetemistaként, milyen előnyökkel, hátrányokkal kell együtt élni a mindennapokban. A három részes cikksorozatomban egyetemista szemszögből fogom bemutatni, hogy miben más az élet Ljubjanában, mint itthon, Budapesten.

Utazz olcsón, diák vagy!

Hogyan ússz meg egy utazást olcsóbban, mint a szüleid?

Nincs is jobb dolog, mint a fárasztó vizsgák után elutazni kedvezményesen egy számunkra kedves helyre. A helyszín természetesen az emberektől függ, ahogy az utazás módja is. Külföld, belföld, autóval vagy repülővel…

Utazás a Föld körül

Campus Hungary

Az egyetemisták körében a legismertebb és népszerűbb külföldi tanulmányi ösztöndíj az Erasmus, azonban tudtátok-e, hogy számos más lehetőség is rendelkezésetekre állhat, ha egy idegen (akár kontinensen kívüli) országban szeretnétek továbbfejlődni?

Au-pairnek lenni, és világot látni

Az au-pair kifejezéssel még gimnáziumban, az angol érettségire készülve, egy hallott szöveg értése feladat megoldása során találkoztam. Sikerült megoldani, csak éppen az nem derült ki, hogy mit is jelent ez a szó. Akkor még fogalmam sem volt róla, azóta viszont megtapasztaltam, és órákon át tudnék mesélni róla.

„Megelégeltem játszani az amerikait”

A beat-kultusz emlékei és Kerouac útja az öreg 66-oson

Ekkor tevékenykedett McCarthy paranoiája, amely a kommunisták boszorkányüldözését tűzte zászlajára. Ekkor kezdődött a hidegháború, s indult el a világ a polarizálódás ösvényén, az amerikai katonák lassan készülődhettek Koreába. Az amerikai álom továbbra is csalogató volt. Voltak viszont, akik más utat választottak, és megpróbálták újraértelmezni az amerikai álom lényegét. Ők voltak a beatgeneráció tagjai, és ez volt Amerika az ötvenes években.

A katasztrófaturizmus, avagy Csernobil-túra ebéddel

izmusok nyomában...

Az Eiffel-torony vagy a World Trade Center romjai? Te melyiket látogatnád? Nem vagyok biztos benne, hogy utóbbi nem csábítóbb számodra. A választás nagyban függ az ember természetétől, azonban az a tulajdonság, amely cikkünk témájának egyik kulcsfogalma – vagyis a kíváncsiság –, mindenkiben megtalálható, így a többség biztos nem zárkózna el attól, hogy egy tragédia helyszínét, egy katasztrófa sújtotta terület romjait személyesen is megnézze.

AIESEC

Nemzetközi Önkéntes Program

Unod már a Balatont? Szeretnél tenni valamit a világért? Új helyeket látni, új embereket megismerni? Te mit csinálsz idén nyáron?

„You may check out, but you never leave”

Kalandozások Kambodzsában

Kambodzsa Délkelet-Ázsia déli részén található, közvetlen szomszédja Thaiföldnek, Vietnámnak és Laosznak, éghajlata trópusi, blabla, etc, jadajada…ki lehet guglizni, 10 másodperc (könyvtári gépen 20), de még így is sokat mondtam...

Felkészülés a lehetetlenre

Vizsgaidőszak előtti pánikhangulat Oldenburgban

Érdeklődve figyelem az utóbbi időszak facebook-on zajló eseményeit és posztjait, tekintve, hogy otthon már elkezdődött, és valószínűleg véget is ért a vizsgaidőszak. Tájékozódtam a legnehezebben teljesíthető tantárgyakról, a szokásos professzori szeszélyességről és persze jól szórakozom a véget nem érő mém-sorozatokon.

Hihetetlen hotelek, szuper szállodák, agyatlan apartmanok,

Avagy a szállodaipar legnagyobb agymenései

Még októberben egy reggel egyetemre jövet lapozgattam a szokásos Metropolt, amikor egy egészen figyelemfelkeltő címre akadtam: „Haláli szálloda nyílik egy volt boncteremben”. Persze azonnal el is olvastam a hozzá tartozó cikket, közben jéghideg boncasztalok, formalinszag és szétszórt végtagok gondolata kezdett cikázni a fejemben, és nem mellesleg az, hogy ritka beteg ember lehet, aki ezt kitalálja. Hát még aki fizet is ezért!

Egy másik ország zászlajával

A legutóbbi számban meséltem nektek arról a szerbiai útról, mely egész szemléletemet megváltoztatta az országgal kapcsolatban. Egyvalamiről azonban nem ejtettem szót: azokról a kínos vagy éppen tanulságos sztorikról, melyek a szerb nacionalizmussal való első találkozásomról szólnak. Másik úton, de ismét felkerekedünk.

„BracaBezGaca”

Avagy le a gatyával, és fogyjon a rakija!

Baráti társaságunk azt a célt tűzte ki, hogy tökéletesítseanemzetközi randomkodás módszertanát. Hogy mit is jelent ez? Tavaly nyáron elhatároztuk,hogy meghódítjuk Európát, mert szerettünk volna bepillantani néhány ország hétköznapjaiba. A bevezető fejezet már elkészült korábban, de folytatás reményében a vizsgaidőszak után ismét útnak indultunk...

Egy félév külföldön

Az Erasmus pályázat eljárásáról

A legtöbb egyetemista már gólya korában azon gondolkozik, hogy melyik országban szeretne később eltölteni egy szemesztert. Egy idő után azonban sokan elfelejtik vagy feladják álmukat, mert bonyolultnak találják az eljárást, vagy időközben lekötik magukat itthon. Én azonban azt mondom, megéri!