EFOTT 2017
Legfrissebb lapszám
9. évfolyam, 10. szám
További lapszámok
Legfrissebb HÖK hírek

Választási kiírás

Az ELTE TÁTK HÖK Választási Bizottsága a TáTK HÖK Alapszabály 22.-23. paragrafusa alapján kiírja a ...

Jelentkezz a Választási Bizottság tagjának!

Az ELTE TáTK Hallgatói Önkormányzatának Választási Bizottságába keresünk választási bizottsági tag ...

Jelentkezz Ellenőrző bizottsági tagnak!

Az ELTE TáTK Hallgatói Önkormányzatának Ellenörző Bizottságába is lehetőség nyílik jelentkezni ...

Jelentkezz a Rendezvényes Bizottság elnöki tisztségére!

Szeretsz rendezvényeket szervezni? Részt akarsz venni mindenben? Jó a problémamegoldó ...

Jelentkezz Kollégiumi referensnek!

Kedves Hallgatók!A TáTK Hallgatói Önkormányzatának Szociális bizottságába keresünk kollégiumi ...

További hírek
Legfrissebb fotóalbumok

5. Dunai Regatta

Képek száma: 32

2017. május 6.

24. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál

Képek száma: 20

2017. május 19.

LEN 2017

Képek száma: 33

További fotóalbumok

Álgólya voltam

Egy rendhagyó élménybeszámoló a 2016-os gólyatáborról

Az egyetemi évek egyik fontos állomása a gólyatábor, ahol szervezett keretek között, mégis oldott hangulatban nyílik lehetőségük megismerni egymást azoknak az embereknek, akik a következő éveket egy közösségben fogják tölteni. Ennek az élménynek voltam részese én is, csak idén egy kicsit másként.

Vitázzunk-testközelben!

Az ELTE Vitaklub és a Szociológusok testközelben programsorozat rövid bemutatása

Azoknak a TáTK-s hallgatóknak, akik az előadásokon és a kötelező tárgyakon kívül szeretnének kicsit mélyebben is foglalkozni a szakukhoz kapcsolódó témákkal, vagy csak kíváncsiak, nyitottak, érdemes lehet az alábbi programokat kipróbálni. A továbbiakban ismertetett szervezeteket a pontos és aktuális információkért célszerű Facebook-on követni.

Ismerkedés a Neptunnal

avagy így vedd fel az óráidat

Az egyetemen eltöltött félévek során mind a tanulmányok, mind az ügyintézés szempontjából az egyik legfontosabb internetes felület intézményünk Neptun rendszere. Ha a szorgalmi időszakban nem is lesz rá napi szinten szükséged, az egyes szemeszterek kezdetén és végén nem lehet megkerülni a használatát, úgyhogy fontos, hogy megismerkedj azzal a néhány alapfunkcióval, amelyek segítségedre lesznek az elkövetkezendő években.

Nyáron legyél te is világjáró gyakornok!

Az AIESEC segít!

Mindannyiunk életében eljön az a pillanat, amikor fontos döntést kell meghoznunk, olyat akár, ami az egész életünkre hatással lehet. A nyár pont ilyen döntések lehetőségeit hordozza magában. Nekünk csak jól kell választanunk, legyen szó szabadidőről, utazásról vagy nyári munkáról.

Egy egyetemi fesztivál Varsóban

Élménybeszámoló a Juwenáliáról

A lengyelországi Juwenaliát minden lengyel egyetem és főiskola igyekszik megrendezni hallgatói számára. Az ingyenes fesztiválra, melyre Lengyelország híresebb énekeseit és zenekarjait előszeretettel hívják, özönlenek az emberek.

„Egyetemes” hangulat és esküvői biznisz

a LEN egy napjáról elsőéves szemmel

Valahol Európában, a híres-neves Petőfi híd, budai hídfő villamosmegállótól nem messze már több mint egy hete felfokozott lelkiállapotban végzi napi rutinját a legtöbb ELTE-polgár. Elsőre azt lehetne gondolni, hogy persze, hiszen nyakunkon a vizsgaidőszak, és a lazulással, csoportos összejövetelekkel és esti bandázásokkal tarkított szorgalmi szezonból mindösszesen egy hét maradt hátra...

Utazz olcsón, diák vagy!

Hogyan ússz meg egy utazást olcsóbban, mint a szüleid?

Nincs is jobb dolog, mint a fárasztó vizsgák után elutazni kedvezményesen egy számunkra kedves helyre. A helyszín természetesen az emberektől függ, ahogy az utazás módja is. Külföld, belföld, autóval vagy repülővel…

Határsértők éjszakája

Ilyen volt idén a SZÉ

November 12-én került megrendezésre 11. alkalommal a Szakkollégium Éjszakája. Az ELTE Társadalomtudományi Kar egyik legkiemelkedőbb eseménye ez évek óta, ahol a szakkollégium tagjai szerveznek beszélgetéseket releváns társadalmi témákban. Az előadásokon és az interaktív programokon felül több civil szervezet is bemutatkozik évről-évre.

Ahol a közönség közösség

élménybeszámoló a Fishing on Orfűről

Fekvenyomó pad, hátgép vagy bármilyen egyéb gyúróberendezés ugyanúgy nem volt, mint németalföldi, esetleg skandináv DJ-k. Fejen pörgés csak és kizárólag fröccstől, de ha nagyon eláztunk, arról az időjárás tehetett. A fesztiválszezon első és talán legszebben csengő akkordja: Fishing on Orfű (FOO) 2015.

Álgólya voltam a gólyatáborban

Egy másodéves segítő - nagy színészi teljesítményről téve tanúbizonyságot - egy teljes napig tudta játszani a gólyatábor népe előtt az ijedt újonc szerepét.

Tanulási tippek a közelgő vizsgaidőszakhoz

Szomorú tény, de immáron november hónapját írjuk. Ez jelenthet sok mindent: közeleg a tél, kopaszodnak a fák, előkerül a nagykabát, kevesebb a napfény, itt a Halloween. Ezek mellett azonban egy egyetemista számára nem jelent mást november hónap mint az elviselhetetlen nyomást, amit érzünk a vizsgaidőszak közeledtével. Szaporodnak a beadandók, szorosabbak a határidők és egyre több kávé kíséri az oldalak felett gubbasztott hosszú órákat. A tanulás útvesztőjében könnyű eltévedni, ezzel a cikkel egyfajta térképet szeretnénk a kezetekbe adni, aminek használatával talán könnyebben célt értek majd a téli zűrzavarban.

Az elmúlt évek szakdolgozatai

Interjú Heller Máriával, az ELTE TáTK szakigazgatójával

Heller Mária szakigazgatóval készítettem interjút az elmúlt évek szakdolgozataival kapcsolatos tapasztalatairól. Melyik témakörök a legnépszerűbbek, és milyen problémák merülnek fel a leggyakrabban a végzős hallgatók munkáiban? Most betekinthetünk a dolgozatok elbírálási folyamataiba és megtudhatjuk, milyen rendhagyó témaválasztások fordultak elő.

Dunai Regatta 2016

Vendégeink voltak az Oxford és a Cambridge sportolói

Idén negyedik alkalommal rendezték meg a Dunai Regattát, amely Magyarország legnagyobb egyetemek közötti sport- és kulturális rendezvénye. Természetesen az esemény középpontjában a sárkányhajós és evezős futamok álltak, melyeket ezrek figyeltek a partról hangos szurkolás közepette.

Választások 2016

Beszámoló a szavazás menetéről és eredményeiről

2016. március 30-ától április 11-ig tartott az ELTE TáTK Hallgatói Önkormányzat választásokat.

Budapest Open 2016 nemzetközi vitaverseny

Az érvelés művészete

“This House believes that European leaders should not have agreed to renegotiate the terms of Britain’s EU membership.” Ilyen és ehhez hasonló témákban vitatkoztak 30 ország fiataljai a CEU-n, a nemzetközi vitaversenyen.

Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület

Néhány érv amellett, hogy te is csatlakozz

Hogy miért érdemes a Hilscher Egyesület tagjának lenni? A cikkünkből megtudhatod, milyen műhelyekben és programokon vehetsz részt, és milyen más előnyökkel jár még a tagság.

A kollégisták nagy olvasztótégelye

A Kőrösi Csoma Sándor Kollégium bemutatása

Az ELTE és az ország legnagyobb kollégiuma, melyben 1110 fő osztozik három épületen. Több ezren harcolnak azért, hogy bekerülhessenek a KCSSK-ba - vagy ahogy az erasmusosok mondják, a „Dayka Gabor utcába”. Jómagam is ennek a közösségnek a tagja vagyok, és nem volt még olyan perc, mikor megbántam volna azt, hogy ide kerültem.

Testközelben a szociológusok

Pocsai B. Ábel a Szociológia SzHÉK rendezvénysorozatáról

Az ELTE TáTK egyik szociológia alapszakos hallgatójával, Pocsai B. Ábellel, a Szociológusok Testközelben programsorozat főszervezőjével készítettünk interjút. Az agytornáztató szórakozást biztosító rendezvény témái a társadalom egészét érintik.

Komédiás nyelvtanulás

stratégiák egy japántanártól

A hatékony japántanulásról tartottak előadást október 17-én a Múzeum körúti Bölcsészettudományi Tanszéken. Az előadó Oikava Kódzsi humoristából lett nyelvtanár. És nem is akármilyen!

A szigorított gólyatábor

remények és a megvalósulás

Idén, 2015-ben volt az első olyan gólyatábor, amit az új, szigorított szabályzat alapján rendeztek meg. Jelen írásomban nem térek ki a szigorítás előzményeire, hanem arra koncentrálok, hogy egy alapvetően kötetlen, laza, bulizásról és ismerkedésről szóló rendezvényt mennyiben változtat meg a központi szabályzás.