DOLGOZZ AZ EFOTT-ON!
Legfrissebb lapszám
9. évfolyam, 7. szám
További lapszámok
Legfrissebb HÖK hírek

Kiállásunk a Közép-európai Egyetem (CEU) és a tudomány függetlensége mellett.

Mi, az ELTE Társadalomtudományi Kar hallgatói önkormányzata, ezúton fejezzük ki szolidaritásunkat a ...

[KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉS]

Kedves hallgatók!Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ megújult felvételi szabályzattal felsőéves ...

ELTE TáTK HÖK Meghirdetett Tisztségek 2016/17/2

Az ELTE TáTK HÖK pályázatot hirdet a következő tisztségek betöltésére:-Gazdasági ...

ELTE TáTK HÖK Meghirdetett Tisztségek 2016/17/2

Az ELTE TáTK HÖK pályázatot hirdet a következő tisztségek betöltésére:- Kommunikációs Bizottság ...

ELTE TáTK HÖK Választások - Jelöltek 2017. március 26.

ELTE TáTK HÖK Választások – Jelöltek2017. március 26.Hallgatói Önkormányzat elnökjelöltje – ...

További hírek
Legfrissebb fotóalbumok

Alakuló Küldöttgyűlés

Képek száma: 44

2017. április 27.

Szociális Munka Világnapja 2017

Képek száma: 119

2017. március 24.

III. Emberi Jogi Konferencia

Képek száma: 15

2016. december 7.

További fotóalbumok
EFOTT 2016

„Egyetemes” hangulat és esküvői biznisz

a LEN egy napjáról elsőéves szemmel

Valahol Európában, a híres-neves Petőfi híd, budai hídfő villamosmegállótól nem messze már több mint egy hete felfokozott lelkiállapotban végzi napi rutinját a legtöbb ELTE-polgár. Elsőre azt lehetne gondolni, hogy persze, hiszen nyakunkon a vizsgaidőszak, és a lazulással, csoportos összejövetelekkel és esti bandázásokkal tarkított szorgalmi szezonból mindösszesen egy hét maradt hátra...

Dunai Regatta 2016

Vendégeink voltak az Oxford és a Cambridge sportolói

Idén negyedik alkalommal rendezték meg a Dunai Regattát, amely Magyarország legnagyobb egyetemek közötti sport- és kulturális rendezvénye. Természetesen az esemény középpontjában a sárkányhajós és evezős futamok álltak, melyeket ezrek figyeltek a partról hangos szurkolás közepette.

Testközelben a szociológusok

Pocsai B. Ábel a Szociológia SzHÉK rendezvénysorozatáról

Az ELTE TáTK egyik szociológia alapszakos hallgatójával, Pocsai B. Ábellel, a Szociológusok Testközelben programsorozat főszervezőjével készítettünk interjút. Az agytornáztató szórakozást biztosító rendezvény témái a társadalom egészét érintik.

Ahol a közönség közösség

élménybeszámoló a Fishing on Orfűről

Fekvenyomó pad, hátgép vagy bármilyen egyéb gyúróberendezés ugyanúgy nem volt, mint németalföldi, esetleg skandináv DJ-k. Fejen pörgés csak és kizárólag fröccstől, de ha nagyon eláztunk, arról az időjárás tehetett. A fesztiválszezon első és talán legszebben csengő akkordja: Fishing on Orfű (FOO) 2015.

A szigorított gólyatábor

remények és a megvalósulás

Idén, 2015-ben volt az első olyan gólyatábor, amit az új, szigorított szabályzat alapján rendeztek meg. Jelen írásomban nem térek ki a szigorítás előzményeire, hanem arra koncentrálok, hogy egy alapvetően kötetlen, laza, bulizásról és ismerkedésről szóló rendezvényt mennyiben változtat meg a központi szabályzás.

Álgólya voltam a gólyatáborban

Egy másodéves segítő - nagy színészi teljesítményről téve tanúbizonyságot - egy teljes napig tudta játszani a gólyatábor népe előtt az ijedt újonc szerepét.

Bemutatkozik az ELTE TáTK SzHÉK

A karunkon működő Szakos Hallgatói Érdekképviselet a diákjaink által megválasztott képviselőkből áll, közülük néhányan most elmondják, kik is ők és mivel foglalkoznak.

A gólyatábori csoportvezetők képzéséről

Csoportvezetőként venni részt a gólyatáborban hatalmas kihívást és annál is nagyobb felelősséget jelent, mégis évről évre egyre több TáTK-os hallgató adja le jelentkezését a képzésre, hogy újra átélhesse a saját gólyatáborában szerzett élményeket.

Interjú Juhász Gábor dékánjelölttel

Dékán kerestetik

Dékánválasztási lázban ég az iskolánk. Szinte minden reggel kapjuk az értesítéseket a coospace-ről, hogy milyen új információk kerültek fel a dékánjelöltekkel kapcsolatban. A kérdés már csak az, hogy május 26-ától ki lesz majd a dékánunk: Juhász Gábor vagy Bodor Péter?

Autonómiáért küzd az egyetemi hallgatóság

Szerdán, április 22-én diákokból, oktatókból és támogatóikból álló tömeg jelent meg az EMMI épülete előtt, ahonnan síppal, dobbal és rendkívüli eltökéltséggel indultak el a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola felé. A tiltakozáson a TátKontúr szerkesztősége is részt vett és videófelvételekkel, interjúkkal dokumentálta a diákság egymás iránt tanúsított szolidaritását és kitartó küzdelmét a minisztériumi tervezet ellen.

Választások 2016

Beszámoló a szavazás menetéről és eredményeiről

2016. március 30-ától április 11-ig tartott az ELTE TáTK Hallgatói Önkormányzat választásokat.

Budapest Open 2016 nemzetközi vitaverseny

Az érvelés művészete

“This House believes that European leaders should not have agreed to renegotiate the terms of Britain’s EU membership.” Ilyen és ehhez hasonló témákban vitatkoztak 30 ország fiataljai a CEU-n, a nemzetközi vitaversenyen.

Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület

Néhány érv amellett, hogy te is csatlakozz

Hogy miért érdemes a Hilscher Egyesület tagjának lenni? A cikkünkből megtudhatod, milyen műhelyekben és programokon vehetsz részt, és milyen más előnyökkel jár még a tagság.

Utazz olcsón, diák vagy!

Hogyan ússz meg egy utazást olcsóbban, mint a szüleid?

Nincs is jobb dolog, mint a fárasztó vizsgák után elutazni kedvezményesen egy számunkra kedves helyre. A helyszín természetesen az emberektől függ, ahogy az utazás módja is. Külföld, belföld, autóval vagy repülővel…

A kollégisták nagy olvasztótégelye

A Kőrösi Csoma Sándor Kollégium bemutatása

Az ELTE és az ország legnagyobb kollégiuma, melyben 1110 fő osztozik három épületen. Több ezren harcolnak azért, hogy bekerülhessenek a KCSSK-ba - vagy ahogy az erasmusosok mondják, a „Dayka Gabor utcába”. Jómagam is ennek a közösségnek a tagja vagyok, és nem volt még olyan perc, mikor megbántam volna azt, hogy ide kerültem.

Határsértők éjszakája

Ilyen volt idén a SZÉ

November 12-én került megrendezésre 11. alkalommal a Szakkollégium Éjszakája. Az ELTE Társadalomtudományi Kar egyik legkiemelkedőbb eseménye ez évek óta, ahol a szakkollégium tagjai szerveznek beszélgetéseket releváns társadalmi témákban. Az előadásokon és az interaktív programokon felül több civil szervezet is bemutatkozik évről-évre.

Komédiás nyelvtanulás

stratégiák egy japántanártól

A hatékony japántanulásról tartottak előadást október 17-én a Múzeum körúti Bölcsészettudományi Tanszéken. Az előadó Oikava Kódzsi humoristából lett nyelvtanár. És nem is akármilyen!

Új dékán került az ELTE TáTK élére

Juhász Gábort a Szociálpolitika Tanszék egyetemi docensét, eddigi dékán helyettest választotta a kar Kari Tanácsa új dékánnak. A megbízatás három évre szól és 2015 június 16-ától kezdődik.

Interjú Bodor Péter dékánjelölttel

Víziók és humorérzék a TáTK-n

2015. március 16-án az ELTE Rektora pályázatot írt ki a Társadalomtudományi Kar dékáni munkakörének ellátására. A pozíció betöltőjét május 26-án, kedden választják meg. Két jelentkező van a TáTK vezetői székére Bodor Péter és Juhász Gábor személyében. A TátKontúr mindkét pályázóval készített interjút, melyek során beszélgetett a jelöltek programjairól, a karral kapcsolatos terveikről, elképzeléseikről. A továbbiakban Bodor Péter diákokat és oktatókat egyaránt érintő koncepcióiról, változást hozó vízióiról olvashattok.

125 éve született dr. Hilscher Rezső

Koszorúzás Ferge Zsuzsával

2014 után másodszor került sor névadónk, dr. Hilscher Rezső Farkasréten levő sírjának a megkoszorúzására. A koszorúzás napját születésnapjához, január 18-ához közel eső egyesületi bejegyzésünk napjához, február 10-hez kötötte az elnökség határozata.