DOLGOZZ AZ EFOTT-ON!
Legfrissebb lapszám
9. évfolyam, 6. szám
További lapszámok
Legfrissebb HÖK hírek

ELTE TáTK HÖK Meghirdetett Tisztségek 2016/17/2

Az ELTE TáTK HÖK pályázatot hirdet a következő tisztségek betöltésére:- Kommunikációs Bizottság ...

ELTE TáTK HÖK Választások - Jelöltek 2017. március 26.

ELTE TáTK HÖK Választások – Jelöltek2017. március 26.Hallgatói Önkormányzat elnökjelöltje – ...

Választási Kiírás

ELTE TáTK HÖK Választási Kiírás 2016/2017Az ELTE TÁTK HÖK Választási Bizottsága a TáTK HÖK ...

Egyetemi Hallgatói Szociális és Ösztöndíjbizottság

Kedves Hallgatók! Az Egyetemi Hallgatói Szociális és Ösztöndíjbizottság (EHSZÖB) október 3-ai ...

Rendszeres szociális támogatás 2017/ Második félév

Kedves Hallgatók!Kiírásra került a Rendszeres szociális támogatás pályázat!Pályázat benyújtásának ...

További hírek
Legfrissebb fotóalbumok

Szociális Munka Világnapja 2017

Képek száma: 119

2017. március 24.

III. Emberi Jogi Konferencia

Képek száma: 15

2016. december 7.

Társadalomtudósok Őszi Gyűlése 2016

Képek száma: 159

2016. november 4.

További fotóalbumok
EFOTT 2016

Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület

Néhány érv amellett, hogy te is csatlakozz

Hogy miért érdemes a Hilscher Egyesület tagjának lenni? A cikkünkből megtudhatod, milyen műhelyekben és programokon vehetsz részt, és milyen más előnyökkel jár még a tagság.

Utazz olcsón, diák vagy!

Hogyan ússz meg egy utazást olcsóbban, mint a szüleid?

Nincs is jobb dolog, mint a fárasztó vizsgák után elutazni kedvezményesen egy számunkra kedves helyre. A helyszín természetesen az emberektől függ, ahogy az utazás módja is. Külföld, belföld, autóval vagy repülővel…

A kollégisták nagy olvasztótégelye

A Kőrösi Csoma Sándor Kollégium bemutatása

Az ELTE és az ország legnagyobb kollégiuma, melyben 1110 fő osztozik három épületen. Több ezren harcolnak azért, hogy bekerülhessenek a KCSSK-ba - vagy ahogy az erasmusosok mondják, a „Dayka Gabor utcába”. Jómagam is ennek a közösségnek a tagja vagyok, és nem volt még olyan perc, mikor megbántam volna azt, hogy ide kerültem.

Határsértők éjszakája

Ilyen volt idén a SZÉ

November 12-én került megrendezésre 11. alkalommal a Szakkollégium Éjszakája. Az ELTE Társadalomtudományi Kar egyik legkiemelkedőbb eseménye ez évek óta, ahol a szakkollégium tagjai szerveznek beszélgetéseket releváns társadalmi témákban. Az előadásokon és az interaktív programokon felül több civil szervezet is bemutatkozik évről-évre.

Komédiás nyelvtanulás

stratégiák egy japántanártól

A hatékony japántanulásról tartottak előadást október 17-én a Múzeum körúti Bölcsészettudományi Tanszéken. Az előadó Oikava Kódzsi humoristából lett nyelvtanár. És nem is akármilyen!

Álgólya voltam a gólyatáborban

Egy másodéves segítő - nagy színészi teljesítményről téve tanúbizonyságot - egy teljes napig tudta játszani a gólyatábor népe előtt az ijedt újonc szerepét.

Interjú Bodor Péter dékánjelölttel

Víziók és humorérzék a TáTK-n

2015. március 16-án az ELTE Rektora pályázatot írt ki a Társadalomtudományi Kar dékáni munkakörének ellátására. A pozíció betöltőjét május 26-án, kedden választják meg. Két jelentkező van a TáTK vezetői székére Bodor Péter és Juhász Gábor személyében. A TátKontúr mindkét pályázóval készített interjút, melyek során beszélgetett a jelöltek programjairól, a karral kapcsolatos terveikről, elképzeléseikről. A továbbiakban Bodor Péter diákokat és oktatókat egyaránt érintő koncepcióiról, változást hozó vízióiról olvashattok.

125 éve született dr. Hilscher Rezső

Koszorúzás Ferge Zsuzsával

2014 után másodszor került sor névadónk, dr. Hilscher Rezső Farkasréten levő sírjának a megkoszorúzására. A koszorúzás napját születésnapjához, január 18-ához közel eső egyesületi bejegyzésünk napjához, február 10-hez kötötte az elnökség határozata.

Szerepjáték a Lágymányoson

"Ha a sikernek van titka, akkor az abban a képességben rejlik,hogy megértjük a másik ember nézőpontjátés az ő szemszögéből is látjuk a dolgokat,nemcsak a sajátunkéból." /Henry Ford/

Tudósítás a „Munkakultúra minden határon túl” találkozóról

A fiatalok külföldi munkájának világa izgalmas megközelítésben került terítékre az ELTE Társadalomtudományi Karán működő Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesületének Munka Világa műhelyén. A nyitott beszélgetésre a szervezők egy kutató szakértőt és két tapasztalati szakértőt hívtak meg, s az érdeklődő egyetemisták, szakemberek és leendő szakemberek sem csak hallgatók voltak, hanem aktív résztvevők.

Testközelben a szociológusok

Pocsai B. Ábel a Szociológia SzHÉK rendezvénysorozatáról

Az ELTE TáTK egyik szociológia alapszakos hallgatójával, Pocsai B. Ábellel, a Szociológusok Testközelben programsorozat főszervezőjével készítettünk interjút. Az agytornáztató szórakozást biztosító rendezvény témái a társadalom egészét érintik.

Ahol a közönség közösség

élménybeszámoló a Fishing on Orfűről

Fekvenyomó pad, hátgép vagy bármilyen egyéb gyúróberendezés ugyanúgy nem volt, mint németalföldi, esetleg skandináv DJ-k. Fejen pörgés csak és kizárólag fröccstől, de ha nagyon eláztunk, arról az időjárás tehetett. A fesztiválszezon első és talán legszebben csengő akkordja: Fishing on Orfű (FOO) 2015.

A szigorított gólyatábor

remények és a megvalósulás

Idén, 2015-ben volt az első olyan gólyatábor, amit az új, szigorított szabályzat alapján rendeztek meg. Jelen írásomban nem térek ki a szigorítás előzményeire, hanem arra koncentrálok, hogy egy alapvetően kötetlen, laza, bulizásról és ismerkedésről szóló rendezvényt mennyiben változtat meg a központi szabályzás.

Bemutatkozik az ELTE TáTK SzHÉK

A karunkon működő Szakos Hallgatói Érdekképviselet a diákjaink által megválasztott képviselőkből áll, közülük néhányan most elmondják, kik is ők és mivel foglalkoznak.

A gólyatábori csoportvezetők képzéséről

Csoportvezetőként venni részt a gólyatáborban hatalmas kihívást és annál is nagyobb felelősséget jelent, mégis évről évre egyre több TáTK-os hallgató adja le jelentkezését a képzésre, hogy újra átélhesse a saját gólyatáborában szerzett élményeket.

Új dékán került az ELTE TáTK élére

Juhász Gábort a Szociálpolitika Tanszék egyetemi docensét, eddigi dékán helyettest választotta a kar Kari Tanácsa új dékánnak. A megbízatás három évre szól és 2015 június 16-ától kezdődik.

Interjú Juhász Gábor dékánjelölttel

Dékán kerestetik

Dékánválasztási lázban ég az iskolánk. Szinte minden reggel kapjuk az értesítéseket a coospace-ről, hogy milyen új információk kerültek fel a dékánjelöltekkel kapcsolatban. A kérdés már csak az, hogy május 26-ától ki lesz majd a dékánunk: Juhász Gábor vagy Bodor Péter?

Autonómiáért küzd az egyetemi hallgatóság

Szerdán, április 22-én diákokból, oktatókból és támogatóikból álló tömeg jelent meg az EMMI épülete előtt, ahonnan síppal, dobbal és rendkívüli eltökéltséggel indultak el a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola felé. A tiltakozáson a TátKontúr szerkesztősége is részt vett és videófelvételekkel, interjúkkal dokumentálta a diákság egymás iránt tanúsított szolidaritását és kitartó küzdelmét a minisztériumi tervezet ellen.

Szociális munka világnapja 2015

Nem csak szociális munkásoknak!

Március 17-én a Fogasházban egy rendkívül izgalmas programsorozaton vehettünk részt a Szociális Munka Világnapjának keretében. Az eseményen nem csak érdekes szakmai kerekasztalok, hanem izgalmas interaktív programok között is lehetett válogatni.

A csalán, amibe most beütött a mennykő

a hallgatói és oktatói fórumról

Mint derült égből a villámcsapás, ahogy mondani szokták, úgy érte a felsőoktatás minden résztvevőjét a pénteken feltörő gejzír, a felsőoktatás szakjegyzékét felülvizsgáló tervezet. Ennek értelmében a jövőben lehetetlent kér majd az, aki nemzetközi vagy társadalmi tanulmányok szakra jelentkezne. A lépéssel a probléma annyi, hogy a villámcsapás előtt elfelejtettek villámhárítót installálni a kényes területekre...