EFOTT 2017
Legfrissebb lapszám
9. évfolyam, 10. szám
További lapszámok
Legfrissebb HÖK hírek

Szavazzon az ELTE új arculatára!

2017-ben megújul az Eötvös Loránd Tudományegyetem vizuális megjelenése. A munka kezdetén ...

EFOTT Diákkedvezmény ELTE-s diákoknak is!

Hello ELTE TáTK! Hello EFOTT!Sean Paul, Hurts, Tinie Tempah, Borgore, Halott Pénz, vízpart, lángos ...

Oktatás Hallgatói Véleményezése

A megszokottak szerint az ELTE Oktatás Hallgatói Véleményezése (OHV) felmérés keretében a mostani ...

Rektori Sporttámogatás, Hallgatói Kultúrális és Szakmai Pályázat

Rektori Sporttámogatás Az ELTE hallgatói ügyek rektori biztosa és a Hallgatói Önkormányzat elnöke ...

Kiegészítő informatikai képzés ELTE hallgatóknak

Az ELTE Informatikai Kar pályázatot hirdet a 2017/2018-as tanévre, egyéves kiegészítő informatikai ...

További hírek
Legfrissebb fotóalbumok

5. Dunai Regatta

Képek száma: 32

2017. május 6.

24. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál

Képek száma: 20

2017. május 19.

LEN 2017

Képek száma: 33

További fotóalbumok

Nyáron legyél te is világjáró gyakornok!

Az AIESEC segít!

Mindannyiunk életében eljön az a pillanat, amikor fontos döntést kell meghoznunk, olyat akár, ami az egész életünkre hatással lehet. A nyár pont ilyen döntések lehetőségeit hordozza magában. Nekünk csak jól kell választanunk, legyen szó szabadidőről, utazásról vagy nyári munkáról.

Budapest Open 2016 nemzetközi vitaverseny

Az érvelés művészete

“This House believes that European leaders should not have agreed to renegotiate the terms of Britain’s EU membership.” Ilyen és ehhez hasonló témákban vitatkoztak 30 ország fiataljai a CEU-n, a nemzetközi vitaversenyen.

Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület

Néhány érv amellett, hogy te is csatlakozz

Hogy miért érdemes a Hilscher Egyesület tagjának lenni? A cikkünkből megtudhatod, milyen műhelyekben és programokon vehetsz részt, és milyen más előnyökkel jár még a tagság.

Utazz olcsón, diák vagy!

Hogyan ússz meg egy utazást olcsóbban, mint a szüleid?

Nincs is jobb dolog, mint a fárasztó vizsgák után elutazni kedvezményesen egy számunkra kedves helyre. A helyszín természetesen az emberektől függ, ahogy az utazás módja is. Külföld, belföld, autóval vagy repülővel…

Ahol a közönség közösség

élménybeszámoló a Fishing on Orfűről

Fekvenyomó pad, hátgép vagy bármilyen egyéb gyúróberendezés ugyanúgy nem volt, mint németalföldi, esetleg skandináv DJ-k. Fejen pörgés csak és kizárólag fröccstől, de ha nagyon eláztunk, arról az időjárás tehetett. A fesztiválszezon első és talán legszebben csengő akkordja: Fishing on Orfű (FOO) 2015.

A szigorított gólyatábor

remények és a megvalósulás

Idén, 2015-ben volt az első olyan gólyatábor, amit az új, szigorított szabályzat alapján rendeztek meg. Jelen írásomban nem térek ki a szigorítás előzményeire, hanem arra koncentrálok, hogy egy alapvetően kötetlen, laza, bulizásról és ismerkedésről szóló rendezvényt mennyiben változtat meg a központi szabályzás.

Álgólya voltam a gólyatáborban

Egy másodéves segítő - nagy színészi teljesítményről téve tanúbizonyságot - egy teljes napig tudta játszani a gólyatábor népe előtt az ijedt újonc szerepét.

Bemutatkozik az ELTE TáTK SzHÉK

A karunkon működő Szakos Hallgatói Érdekképviselet a diákjaink által megválasztott képviselőkből áll, közülük néhányan most elmondják, kik is ők és mivel foglalkoznak.

A gólyatábori csoportvezetők képzéséről

Csoportvezetőként venni részt a gólyatáborban hatalmas kihívást és annál is nagyobb felelősséget jelent, mégis évről évre egyre több TáTK-os hallgató adja le jelentkezését a képzésre, hogy újra átélhesse a saját gólyatáborában szerzett élményeket.

Interjú Bodor Péter dékánjelölttel

Víziók és humorérzék a TáTK-n

2015. március 16-án az ELTE Rektora pályázatot írt ki a Társadalomtudományi Kar dékáni munkakörének ellátására. A pozíció betöltőjét május 26-án, kedden választják meg. Két jelentkező van a TáTK vezetői székére Bodor Péter és Juhász Gábor személyében. A TátKontúr mindkét pályázóval készített interjút, melyek során beszélgetett a jelöltek programjairól, a karral kapcsolatos terveikről, elképzeléseikről. A továbbiakban Bodor Péter diákokat és oktatókat egyaránt érintő koncepcióiról, változást hozó vízióiról olvashattok.

Egy egyetemi fesztivál Varsóban

Élménybeszámoló a Juwenáliáról

A lengyelországi Juwenaliát minden lengyel egyetem és főiskola igyekszik megrendezni hallgatói számára. Az ingyenes fesztiválra, melyre Lengyelország híresebb énekeseit és zenekarjait előszeretettel hívják, özönlenek az emberek.

„Egyetemes” hangulat és esküvői biznisz

a LEN egy napjáról elsőéves szemmel

Valahol Európában, a híres-neves Petőfi híd, budai hídfő villamosmegállótól nem messze már több mint egy hete felfokozott lelkiállapotban végzi napi rutinját a legtöbb ELTE-polgár. Elsőre azt lehetne gondolni, hogy persze, hiszen nyakunkon a vizsgaidőszak, és a lazulással, csoportos összejövetelekkel és esti bandázásokkal tarkított szorgalmi szezonból mindösszesen egy hét maradt hátra...

Dunai Regatta 2016

Vendégeink voltak az Oxford és a Cambridge sportolói

Idén negyedik alkalommal rendezték meg a Dunai Regattát, amely Magyarország legnagyobb egyetemek közötti sport- és kulturális rendezvénye. Természetesen az esemény középpontjában a sárkányhajós és evezős futamok álltak, melyeket ezrek figyeltek a partról hangos szurkolás közepette.

Választások 2016

Beszámoló a szavazás menetéről és eredményeiről

2016. március 30-ától április 11-ig tartott az ELTE TáTK Hallgatói Önkormányzat választásokat.

A kollégisták nagy olvasztótégelye

A Kőrösi Csoma Sándor Kollégium bemutatása

Az ELTE és az ország legnagyobb kollégiuma, melyben 1110 fő osztozik három épületen. Több ezren harcolnak azért, hogy bekerülhessenek a KCSSK-ba - vagy ahogy az erasmusosok mondják, a „Dayka Gabor utcába”. Jómagam is ennek a közösségnek a tagja vagyok, és nem volt még olyan perc, mikor megbántam volna azt, hogy ide kerültem.

Testközelben a szociológusok

Pocsai B. Ábel a Szociológia SzHÉK rendezvénysorozatáról

Az ELTE TáTK egyik szociológia alapszakos hallgatójával, Pocsai B. Ábellel, a Szociológusok Testközelben programsorozat főszervezőjével készítettünk interjút. Az agytornáztató szórakozást biztosító rendezvény témái a társadalom egészét érintik.

Határsértők éjszakája

Ilyen volt idén a SZÉ

November 12-én került megrendezésre 11. alkalommal a Szakkollégium Éjszakája. Az ELTE Társadalomtudományi Kar egyik legkiemelkedőbb eseménye ez évek óta, ahol a szakkollégium tagjai szerveznek beszélgetéseket releváns társadalmi témákban. Az előadásokon és az interaktív programokon felül több civil szervezet is bemutatkozik évről-évre.

Komédiás nyelvtanulás

stratégiák egy japántanártól

A hatékony japántanulásról tartottak előadást október 17-én a Múzeum körúti Bölcsészettudományi Tanszéken. Az előadó Oikava Kódzsi humoristából lett nyelvtanár. És nem is akármilyen!

Új dékán került az ELTE TáTK élére

Juhász Gábort a Szociálpolitika Tanszék egyetemi docensét, eddigi dékán helyettest választotta a kar Kari Tanácsa új dékánnak. A megbízatás három évre szól és 2015 június 16-ától kezdődik.

Interjú Juhász Gábor dékánjelölttel

Dékán kerestetik

Dékánválasztási lázban ég az iskolánk. Szinte minden reggel kapjuk az értesítéseket a coospace-ről, hogy milyen új információk kerültek fel a dékánjelöltekkel kapcsolatban. A kérdés már csak az, hogy május 26-ától ki lesz majd a dékánunk: Juhász Gábor vagy Bodor Péter?