Legfrissebb lapszám
11. évfolyam, 2. szám
További lapszámok
Legfrissebb HÖK hírek

ELTE TáTK HÖK Rendkívüli Küldöttgyűlési Képviselőválasztás 2021. tavasz

Az ELTE TáTK HÖK Választási Bizottsága a TáTK kihirdeti a 2020/2021-es tanév tavaszi rendkívüli ...

Rendszeres Szociális Támogatás 2020/2021. tanév II. félév

Kedves Hallgatók!Ne felejtsétek el, hogy a rendszeres szociális támogatás 2020/2021 tanév II.

Könyvtárhasználat a korlátozás ideje alatt

Kedves Hallgatók!A 484/2020. (XI.10) Kormány rendelet alapján könyvtárunk 2020.11.11-től ...

Mondd el véleményed a távoktatással kapcsolatban!

Hallgatóink véleménye fontos számunkra. Segítségetekkel, most lehetőség nyílik arra, hogy az ...

ELTE TáTK HÖK Rendkívüli Küldöttgyűlési Képviselőválasztás 2020. ősz

ELTE TáTK HÖK Rendkívüli Küldöttgyűlési Képviselőválasztás2020. őszAz ELTE TáTK HÖK Választási ...

További hírek
Legfrissebb fotóalbumok

Rendkívül küldöttgyűlési ülés 2019.05.16

Képek száma: 16

2019. május 16.

2019 ALAKULÓ ÉS ZÁRÓ KÜLDÖTTGYŰLÉS

Képek száma: 47

2019. április 25.

2019 TAVASZI VEZETŐKÉPZŐ

Képek száma: 11

2019. március 22.

További fotóalbumok

A Visegrádi Alap ösztöndíjlehetőségei

A külföldi tanulmányi félévekről sokan lemondanak az első visszautasított pályázat következtében. Mások anyagi vagy párkapcsolati okokra hivatkozva utasítják el az előttük álló lehetőségeket. Az új környezetre vágyó hallgatók pedig gyakran csak az ismertebb nemzetközi ösztöndíjakra pályáznak. Az International Visegrad Fund (IVF) egy a sok alap közül, amely lehetőséget ad arra, hogy a Visegrádi Együttműködés partnerországaiban cserediákként tanulj.

Valóság vagy önnyugtatás?

A nemi erőszak mértéke Európában és hazánkban

Valószínűleg már sokan olvastatok vagy hallottatok a médiában okkal hangoztatott szörnyű esetről, ami szerint 2014. augusztus 30-án az ELTE Tanító- és Óvóképző karának fonyódligeti gólyatáborában megerőszakoltak egy diáklányt. A legfrissebb információk szerint az elkövető, vagyis a tábor fotósa előzetes letartóztatásban van. Az egyetem szigorú kivizsgálása az üggyel kapcsolatban még tart.

Drogpolitika Európában

A holland módszer sajátosságai és hatékonysága

Hollandia a liberális gondolkodás földje; legális droghasználat, prostitúció, drog- és szexturizmus. 2010-ben 5,3 millió turista látogatta meg az országot, 2012-ben a turisták 16,5 százaléka a coffeeshopokat jelölte meg a legfontosabb látogatási okként. De vajon a liberális drogpolitika miből áll? Minden holland füvezik? Miért alakult ki, hogy Hollandiában máshogy kezelik ezt a témát, mint Európa legtöbb országában? És végül, százalékban mérhető-e ennek a hatása?

Mobilitási mizéria

Felesleges a hiszti?

„Itt élned, halnod kell!” Mennyire kötnek minket kis országunkhoz a Szózat e sorai? Miért tűnik úgy, hogy egyre többen kérdőjelezik meg ezt a kijelentést? Miért érezhetjük, hogy egyre kevésbé fontosak kortársaink számára ezek sorok? Vajon a külföldi munkavállalás mennyire tekinthető természetes jelenségnek, és ha igen, milyen mértékig?

„Megelégeltem játszani az amerikait”

A beat-kultusz emlékei és Kerouac útja az öreg 66-oson

Ekkor tevékenykedett McCarthy paranoiája, amely a kommunisták boszorkányüldözését tűzte zászlajára. Ekkor kezdődött a hidegháború, s indult el a világ a polarizálódás ösvényén, az amerikai katonák lassan készülődhettek Koreába. Az amerikai álom továbbra is csalogató volt. Voltak viszont, akik más utat választottak, és megpróbálták újraértelmezni az amerikai álom lényegét. Ők voltak a beatgeneráció tagjai, és ez volt Amerika az ötvenes években.

Őrült írek és bábeli hangulat

A jelentkezés megtörtént, visszaigazolták, megyek Dublinba az Európai Unió ifjúsági konferenciájára. Most már nincs hátraarc, előre mint egy európai uniós állampolgár!

Vizsgaidőszak a németeknél

Az Erasmus a végéhez közeledik

Kedves olvasóim! A félév itt, Németországban is a végéhez ért, és ez nemcsak szomorúsággal tölt el mindenkit, hanem némi félelemmel is. Utolsó „levelemben” az Erasmus végével járó nehézségekről és feladatokról számolok be.

Százasé’ a barátnő

Keveset hallani forróvérű japán szeretőkről vagy éppen hősszerelmes kínai lovagokról. A különböző nemzetek szexuális aktivitását vizsgáló felmérésekben a mennyiséget figyelembe véve Kína még csak-csak jól szerepel, a minőséget tekintve viszont jócskán lemarad, nem is beszélve Japánról, ami sajnálatos módon, a legutolsó helyen áll az ilyen listákon.

„You may check out, but you never leave”

Kalandozások Kambodzsában

Kambodzsa Délkelet-Ázsia déli részén található, közvetlen szomszédja Thaiföldnek, Vietnámnak és Laosznak, éghajlata trópusi, blabla, etc, jadajada…ki lehet guglizni, 10 másodperc (könyvtári gépen 20), de még így is sokat mondtam...

Felkészülés a lehetetlenre

Vizsgaidőszak előtti pánikhangulat Oldenburgban

Érdeklődve figyelem az utóbbi időszak facebook-on zajló eseményeit és posztjait, tekintve, hogy otthon már elkezdődött, és valószínűleg véget is ért a vizsgaidőszak. Tájékozódtam a legnehezebben teljesíthető tantárgyakról, a szokásos professzori szeszélyességről és persze jól szórakozom a véget nem érő mém-sorozatokon.

India, a kétarcú ország

Női sorsok Európán kívül

Az októberi számban olvashattatok a nemi erőszakos bűncselekmények európai helyzetéről és az azzal kapcsolatos tényekről, tévhitekről. Itt tudhattátok meg, hogy a [CsF1] meg nem alapozott állásfoglalások sok esetben társadalmi önnyugtatásul szolgálnak, és segítenek kiépíteni a Melvin J. Lerner által elsőként használt igazságos világba vetett hit fogalmát.A továbbiakban a TátKontúr cikksorozatában különböző, Európától távoli országok, kultúrák, női társadalmi szerepvállalásába, sorsába kaphattok betekintést ott járó kutatókkal készült interjúk alapján.

A nagy Ebay sztori

Városi legenda, vagy valóban a vásárlás Paradicsoma?

Jön a karácsony, ezt mondanom se kell. Az ajándékvadászatot „megédesítő” tippelés is, kinek mi lenne a jó. Sapka, sál vagy harisnya. Aha. A másik nagy kérdés, hogy honnan szerezzük be? Sokan tudjuk, hogy internetországban akárhonnan, majdnem akármit lehet rendelni. Viszont a mindenekfeletti kérdés, hogy megérheti-e ez nekünk?

A szuperterrorizmus árnyékában

Amint az esti hírekben a terrorizmus által beárnyékolt pillanatképek felvillannak, gyomrunk görcsbe rándul, s akaratlanul is beleférkőzik mindennapjainkba a gondolat, hogy a 21. század terrorizmusa már nemcsak távoli személyek életét fenyegeti, hanem egyre közelebb jár, és komolyan gátolhatja társadalmak fejlődését.

ERASMUS

Nemsokára indul a jelentkezés a következő tanévi Erasmus pályázatokhoz, most a jelentkezéshez szükséges információkat olvashatjátok, nehogy valaki információ hiánya miatt ne jelentkezzen, és maradjon ki élete egyik legjobb félévéből/élményéből.

Utazás a Föld körül

Campus Hungary

Az egyetemisták körében a legismertebb és népszerűbb külföldi tanulmányi ösztöndíj az Erasmus, azonban tudtátok-e, hogy számos más lehetőség is rendelkezésetekre állhat, ha egy idegen (akár kontinensen kívüli) országban szeretnétek továbbfejlődni?

Te miért nem mész?

ERASMUS

Ahhoz, hogy neki merj vágni A Nagy Kalandnak, érdemes utánanézni, hogy mégis mekkora az a fa, melybe a fejszédet vágod. Saját nézőpontomból állítottam össze ezt a rövid útmutatót az ötlet megszületésétől a tárgyak elfogadtatásáig, hogy tisztán láss mindent és merj jelentkezni (meg kérdezni, ha nem világos valami).

Au-pairnek lenni, és világot látni

Az au-pair kifejezéssel még gimnáziumban, az angol érettségire készülve, egy hallott szöveg értése feladat megoldása során találkoztam. Sikerült megoldani, csak éppen az nem derült ki, hogy mit is jelent ez a szó. Akkor még fogalmam sem volt róla, azóta viszont megtapasztaltam, és órákon át tudnék mesélni róla.

Eastern bunny abroad edition

Van, ahol a fiatal lányok locsolják meg az időseket, máshol a lányok egy húsvéti felvonuláson villantják fel bájaikat. Vannak, akik a halottaikat látogatják meg, megint mások mandulával vagy tojással dobálódznak, esetleg ökrösszekeret repítenek a levegőbe. A húsvétot a keresztények nemzetenként eltérően ünneplik, őrizve ezzel a pogány népi rítusokat. Cikkemben néhány érdekes húsvéti szokást villantok fel Európából.

AIESEC

Nemzetközi Önkéntes Program

Unod már a Balatont? Szeretnél tenni valamit a világért? Új helyeket látni, új embereket megismerni? Te mit csinálsz idén nyáron?

Campus Hungary ösztöndíjak a világ bármely országába

Ha a 2013. április 30. és 2014. augusztus 30. közötti időszakban külföldön töltenétek 3 napot vagy akár 182-t, akkor idén március 10-ig újra pályázhattok a 2012-ben indult Campus Hungary ösztöndíjprogramra. De mi is ez a sokat emlegetett ösztöndíj? Mire és milyen feltételekkel jelentkezhettek? A Campus Hungary egy felsőoktatási mobilitási program, célja a magyarországi hallgatók nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőségének biztosítása.