Legfrissebb lapszám
11. évfolyam, 2. szám
További lapszámok
Legfrissebb HÖK hírek

ELTE TáTK HÖK Rendkívüli Küldöttgyűlési Képviselőválasztás 2021. tavasz

Az ELTE TáTK HÖK Választási Bizottsága a TáTK kihirdeti a 2020/2021-es tanév tavaszi rendkívüli ...

Rendszeres Szociális Támogatás 2020/2021. tanév II. félév

Kedves Hallgatók!Ne felejtsétek el, hogy a rendszeres szociális támogatás 2020/2021 tanév II.

Könyvtárhasználat a korlátozás ideje alatt

Kedves Hallgatók!A 484/2020. (XI.10) Kormány rendelet alapján könyvtárunk 2020.11.11-től ...

Mondd el véleményed a távoktatással kapcsolatban!

Hallgatóink véleménye fontos számunkra. Segítségetekkel, most lehetőség nyílik arra, hogy az ...

ELTE TáTK HÖK Rendkívüli Küldöttgyűlési Képviselőválasztás 2020. ősz

ELTE TáTK HÖK Rendkívüli Küldöttgyűlési Képviselőválasztás2020. őszAz ELTE TáTK HÖK Választási ...

További hírek
Legfrissebb fotóalbumok

Rendkívül küldöttgyűlési ülés 2019.05.16

Képek száma: 16

2019. május 16.

2019 ALAKULÓ ÉS ZÁRÓ KÜLDÖTTGYŰLÉS

Képek száma: 47

2019. április 25.

2019 TAVASZI VEZETŐKÉPZŐ

Képek száma: 11

2019. március 22.

További fotóalbumok

Van külföld az Erasmuson kívül?

Találj testhez álló ösztöndíjat!

„Ha külföld, akkor Erasmus!” – gondolhatja a diplomájának megszerzése előtt külföldi tanulmányutat vagy szakmai gyakorlatot tervezgető egyetemista. Ez azonban már csak azért sem lehet igaz, mert miről szólt volna akkor a november 15-én tartott Külügyi Börze? No nézzük!. Egy padsornyi ösztöndíj vár itt rád!

Hihetetlen hotelek, szuper szállodák, agyatlan apartmanok,

Avagy a szállodaipar legnagyobb agymenései

Még októberben egy reggel egyetemre jövet lapozgattam a szokásos Metropolt, amikor egy egészen figyelemfelkeltő címre akadtam: „Haláli szálloda nyílik egy volt boncteremben”. Persze azonnal el is olvastam a hozzá tartozó cikket, közben jéghideg boncasztalok, formalinszag és szétszórt végtagok gondolata kezdett cikázni a fejemben, és nem mellesleg az, hogy ritka beteg ember lehet, aki ezt kitalálja. Hát még aki fizet is ezért!

Furcsa újévi szokások

Olaszország, Spanyolország, Dél-Afrika, Anglia, Japán és még folytathatnám, de az újévi szokások furcsaságában Magyarország sajnos a sereghajtók közé tartozik. Mi nem dobálunk bútorokat, piros fehérneműt sem veszünk és fagyöngyöt is a legtöbben csak a filmekben látnak. De külföldön ezek élő hagyományok. Persze a mókázás helyett vannak olyan országok is, ahol igazán komolyan veszik az új év első napjait…

ERASMUS update

hogy nehogy lemaradj!

Csehország, Németország, Szlovákia, Spanyolország, Olaszország, Lengyelország, és még sorolhatnám, hogy a TÁTK-ról hova lehet jelentkezni Erasmus ösztöndíjra. A lista közel sem teljes, de mivel szakonként változik a célországok halmaza, egyszerűbb, ha kikeresitek a sajátotoknak megfelelőket.

Szemöldöke viszi győzelemre Obamát?

Elnökválasztási lázban ég az USA, és míg a republikánusok jelöltje, Mitt Romney és a demokrata Barack Obama politikai csatát vívnak egymással, addig az állampolgárok egészen más módon próbálják eldönteni, hogy ki lesz az állam új feje.

„BracaBezGaca”

Avagy le a gatyával, és fogyjon a rakija!

Baráti társaságunk azt a célt tűzte ki, hogy tökéletesítseanemzetközi randomkodás módszertanát. Hogy mit is jelent ez? Tavaly nyáron elhatároztuk,hogy meghódítjuk Európát, mert szerettünk volna bepillantani néhány ország hétköznapjaiba. A bevezető fejezet már elkészült korábban, de folytatás reményében a vizsgaidőszak után ismét útnak indultunk...

TáTK Külügy

Azaz Erasmus itthon

Most biztos furcsán nézel. Mert hát az Erasmushoz bármi passzol, csak az itthon nem. Idegen nyelv, új arcok, partik, élmények, barátok, tapasztalatok… és lám-lám, ezt az Erasmus-feelinget lehetőséged van itthon is átélni, igaz, a „másik oldalról”.

Az Erasmus lényege

Városnézések és látogatások

Előző két alkalommal a kezdeti nehézségekről, az egyetemről és az első tapasztalatokról írtam. Oldenburg még mindig varázslatos, de úgy gondoltam, itt az ideje kicsit utazgatni, megnézni Amszterdamot, és meglátogatni az ott erasmusoló Borit, aki szintén szociológus.

Megdöbbenés, beilleszkedés, megszokás

A szorgalmi időszak kezdete Oldenburgban

Mint azt az előző számban jeleztem, a szorgalmi időszak Németországban igen későn kezdődött, egészen pontosan október 22-én. E havi cikkemben egy kis ízelítőt kaptok az itteni oktatási rendszerbőlbetekintést kaptok az oktatási rendszerről, az emberek mentalitásáról, és arról, hogy mivel lehet eltölteni a nem létező szabadidőt.

Az első Erasmus-hónap Oldenburgban

Érkezés, szálláskeresés, orientációs hét

Sziasztok! Novembertől kezdve néhány lapszámon keresztül megírom nektek, hogy mi történik az oldenburgi erasmusosok világában. Tudósítást kaptok egy hideg, szeles, északi városból.

Egy másik ország zászlajával

A legutóbbi számban meséltem nektek arról a szerbiai útról, mely egész szemléletemet megváltoztatta az országgal kapcsolatban. Egyvalamiről azonban nem ejtettem szót: azokról a kínos vagy éppen tanulságos sztorikról, melyek a szerb nacionalizmussal való első találkozásomról szólnak. Másik úton, de ismét felkerekedünk.

Egy félév külföldön

Az Erasmus pályázat eljárásáról

A legtöbb egyetemista már gólya korában azon gondolkozik, hogy melyik országban szeretne később eltölteni egy szemesztert. Egy idő után azonban sokan elfelejtik vagy feladják álmukat, mert bonyolultnak találják az eljárást, vagy időközben lekötik magukat itthon. Én azonban azt mondom, megéri!

Aaaadj külföldi ösztöndíjat!

...avagy miről is szól az Erasmus-csereprogram

Gólyaként rengeteg infót kaptok az egyetemi életről, legyen szó száraz tanulmányi ügyekről, szaftos bulikról, natúr tanulmányi osztályos akciókról vagy épp fergeteges ösztöndíj-lehetőségekről. AzErasmus az egyik legrégibb és legismertebb ösztöndíj, amely ugyanúgy jelenthet tanulmányokat, mint szakmai gyakorlatot, ám mindenképpen külföldi dimenzióba kell helyezni a témát.

Táguló (látó)tér

Kedves gólyafiúk és gólyalányok! Most már, hogy ti is beléptetek egyetemünk Társadalomtudományi Karának kötelékébe, igen komoly távlatok nyílhatnak meg előttetek. A Kül-ügyes rovat leköszönő vezetőjeként engedjétek meg, hogy az egyetem nyújtotta számos lehetőség közül kiemeljem a szívemnek legkedvesebb és nem utolsó sorban az egyetemi élet egyik – potenciálisan – meghatározó elemét, a külföldi tanulási és gyakorlati lehetőségeket.